Langstekt, salt svineknoke

Sett knokene i ovnen og gå deg en tur, oppfordrer Mari. Hun serverer tradisjonsmat med vinanbefaling til.

Svineknoke er god og rimelig mat bygget på tradisjonskost. Knokene kan gjerne langstekes på lav temperatur i mange timer, mens du går en tur eller slapper av i sofaen.

Salt svineknoke

1 salt svineknoke pr person

1. Knoken legges i kaldt vann noen timer eller over natten for å få den mindre salt. Jeg bruker kun pepper, men annet krydder kan også brukes. Uansett hva, så krydre den godt. Salt er den fra før av, så det er ikke nødvendig å bruke.
2. Kutt et par snitt på tvers i skinnet. Sett knoken i ovnen på 120-150 grader i en langpanne som også er fylt med ulike grønnsaker, for å få en god sjy. Knoken skal stå i ca tre timer, helt til den slipper benet.

Ovnstekte poteter

Del poteter i to eller fire, ha på salt, pepper og olje, og stek på 225 grader når knoken er ferdig og hviler.

Man kan velge nesten hva man vil av grønnsaker til, men selv foretrekker jeg grønnsaker med litt sødme. Her woket jeg asparges og paprika. Paprikaen gir sødmen som passer til det salte kjøttet.

Sjyen kan jevnes med litt maizena.

Vinabefaling: Barbera, Ripasso eller vin med fruktighet.

Mvh

Mari Johnsen Viksengen

X

Kanskje er du også interessert i...