Eksotiske piker

Gry Helen lagde oppfinnsom tradisjonsmat av det hun hadde i skapet. Det ble en deilig og frisk dessert!

Jeg oppdaget denne konkurransen i dag morges og så jeg hadde litt dårlig tid. Derfor fant jeg først ut hva jeg hadde liggende før jeg bestemte hva jeg skulle lage. Frukt og nøtter har vi alltid, så da ble det en eksotisk vri på tilslørte bondepiker. Det var viktig for meg at desserten skulle være gjenkjennelig, men ha en ny smak.

Håper dere liker den. Det gjorde familien min og naboene, som er mine smaksprøvekaniner for litt av hvert.
 
Hilsen Gry Helen Fagernes
 

Eksotiske piker (ny vir på tilslørte bondepiker)
2 store glass eller 4 små

Mos

1 stor moden mango, delt i biter
2 ss agave sirup
1 ss hvitvinseddik (jeg har brukt Oliviers eddik med honning og ingefær)
saften av 1 appelsin (jeg har brukt blodappelsin, som er i sesong)
1 moden banan

Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp på medium varme. La dette putre under lokk til mangoen har blitt myk og går litt i oppløsning. Hakk i bitene med tresleiv så det blir en most med noen biter i. Tilsett banan i biter når mangoen er blitt myk. La mosten putre videre til den har konsistens som most og all væske er kokt inn. Avkjøl.

Nøtteblanding

75 gram pistasjenøtter, finhakket med noen grove biter
1 stor ss meierismør
1 ss brunt rørsukker
1 ts kanel
½ ts muskatnøtt

Smelt smør og sukker under medium varme i stekepanne. Ha i nøttene og vend de inn i smør og sukkerblandingen. Dryss over kanel og muskatnøtt. Varm opp nøttene i pannen til de har blitt litt mør. Pass på så de ikke svir seg så rør hele tiden. Avkjøl.  Nøttene blir litt sprø når de avkjøles.

Krem

2 dl kremfløte
1 ts vanilje sukker

Pisk for hånd for finest fløtemyk konsistens.

Begynn med ett lag fruktmos, så ett lag krem og så ett lag nøtter. Gjenta om det er plass i glasset. Oppskriften går til 2 store glass eller 4 små. Jo flere lag, jo finere presentasjon, og desto lykkeligere gane som får smake.

Vel bekommen!

Gry Helen Fagernes

 

Kanskje er du også interessert i...