Beates hvite bacalao

Beate bruker alle slags typer grønnsaker, og lager bacalao uten tomater når hun får gjester.

21. februar 2014

Vi er veldig glad i bacalao, og liker å variere hvordan vi lager klippfisken. Den aller beste varianten er hvit bacalao. Retten blir ganske rund og mild med fløte. Man kan lage retten med poteter og gule/hvite/grønne grønnsaker til vanlig, men i dag prøver jeg å leve mer lavkarbo og da byttet vi ut potene med søtpotet. Det ble deilig!
Denne retten har jeg laget til gjester mange ganger, og den blir alltid like vellykket.

Bacalao må vannes ut før du bruker den. Jeg vanner ut et døgn.

Hvit bacalao
Til ca. 6 personer

Ca ½ kg klippfisk som må vannes ut over natta. Skift vann 3 ganger
3 middels store løk i skiver
3 fedd hakket hvitøk
1 hakket rød chili av den milde typen
Olivenolje
1 gul paprika i biter eller skiver
1 grønn paprika i biter eller skiver
1 fennikel i biter
1 eller flere selleristenger i biter og/eller sellerirot i biter
12 poteter i skiver, eller søtpotet for mindre karbohydrater
1 persillerot
1 pastinakk
Litt kålrabi
2-3 dl kremfløte

Ellers kan man bruke andre hvite, gule og grønne grønnsaker man har. Fint også å bruke stengelen til brokkoli i biter. Skrell bort det harde skallet.

1. Løk, hvitløk, chili surres i mye olivenolje til det er blankt. Ikke veldig sterk varme, da blir det brunt. Ha løkblandingen i en bolle. La det være noe nederst i gryta.
2. Klippfisk, poteter og grønnsaker has lagvis i gryta med en skje løkblanding her og der. Slå over litt fløte og kok opp forsiktig under lokk. Det vil komme væske fra grønnsakene og fisken, så her må du følge med. Slå på mer fløte etter hvert.


3. Kok forsiktig i ca 1-1,5 time, eller til du synes det er ferdig. Smak til med salt og pepper hvis det trenges.

Server med salat av grønn salat, tomater og oliven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanskje er du også interessert i...