© Johs Bøe Illustrasjon: Rune Markhus

Smarthet: 9 dumme ting jeg kommer til å fortsette å gjøre i 2016

Nyttårsløfter om forbedring er passé, så derfor handler dette året om selvinnsikt.

6. januar 2016 av Marthe Reienes
  1. Være ladelat: Selv når batteriet tikker mot ensifret prosent, så orker jeg ikke reise meg for å finne laderen. Og dermed går jeg tom for batteri akkurat i tide til jeg skal ut av huset. Samsvarer også gjerne med når det er billettkontroll på bussen (og jeg har månedskortet på telefonen).

 

  1. Ha gullfiskgarderobe: Irritere meg over klær som ikke passer, og så glemme å gjøre noe med årsaken til at de ikke passer. Tro at dette er noe som bare skjer meg, utenfra, uten at det er min feil.

 

  1. Være mindful-terrorisert: Leve så mye i nuet at jeg glemmer at det kommer flere dager. For hvor lenge varer egentlig et nu? (Se også forrige punkt.)

 

  1. La dagen gå til spille: Planlegge masse aktiviteter og deretter sette meg ned og spille et teit, meningsløst spill på telefonen i to timer, for så å undre meg over at jeg ikke får tid til alt jeg har planlagt. Men glede meg over at jeg har satt ny rekord i antall fargerike bobler sprukket av fugl for å få gris til å falle ned i hul trestubbe. (Hvorfor er det bare meningsløse ting som er så avhengighetsskapende?)

 

  1. Lage korttenkt mat: Begynne på en rett uten å sjekke om jeg har alle ingrediensene, og så forvandle det til en annen rett underveis, som resulterer i en hybrid som ser ut som lapskaus og smaker som buljong, uansett hvilke ingredienser jeg begynte med.

 

  1. Være frykspert: Være redd for lyder i fly og tro at jeg vet bedre enn pilotene hvilke lyder som er vanlige i fly.

 

  1. Bedrive bedrevitenskap: Korrigere folk som sier feil, selv om jeg ikke egentlig er med i samtalen. Jeg rødmer mens jeg skriver dette. Takk, kjære familie, venner og kollegaer, for at dere orker å omgås meg til tross for denne utvilsomt irriterende egenskapen. 

 

  1. Taletraske: Vandre hvileløst rundt i leiligheten når jeg snakker i telefonen, som om jeg fortsatt synes det er et under at telefonen ikke sitter fast i veggen. (Oi! Her har jeg kanskje en løsning på punkt nr. 1?)

 

  1. Skyggestirre: Se en hel sesong av en tv-serie på rappen selv om det er sol ute.

 

Og en lur bonus-ting: Være et feilbarlig og uperfekt menneske som eksisterer. Hurra! 

 

 

 

Taras journalist Marthe Reienes (36) ble en gang utfordret til å finne et ord i ordboken som inneholdt navnet hennes. Det ble ett treff: Smarthet. Etter endt kreftbehandling synes hun det ordet kler hennes nye livsvisdom. (På Instagram: @smarthet)

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...