Silje Torp
© Julie Christine Krøvel, Svein Finneide, Getty Images

Siljes Boostcamp: Bjuda på!

Jeg tror på å slippe opp litt, ikke ta alt så dønn seriøst. Bruk humoren der du vanligvis ville brukt snusfornuften! Vær heller hun rare, glade og gærne som gir litt f.. enn hun som tviholder og ikke klarer å nyte fruktene av det hun får i stand fordi hun er så travelt opptatt med å få til alt.

7. mai 2019 av Silje Torp

Vi lærer så mye fornuftig opp igjennom. Ting vi trenger for å klare oss her i livet. Vi lærer å bli flittige og flinke, selvstendige og sterke, modige og ansvarlige. Vi jobber hardt for å bli bedre i alt vi gjør, klare mer på alle kanter, holde ut i motvind og motbakker, og for all del ikke belemre andre med våre svakheter og feil!

På toppen av dette vil vi også ha det bra, være glade og – om så bare i glimt- lykkelige. Like fullt er det dét som oftest glipper fordi vi sjelden vi faktisk tar oss tid til å være det. For det er ikke ”effektivt” nok, det oppleves kanskje ”egoistisk” å finne på å gi noe så enkelt som latter og fjas, tid. For; hva skal vi med det? Hva tjener vi på det? Hvordan skal det bringe verden fremover, når det er så mange andre viktige ting som står og venter, og bør komme først? 

Frihet
© Getty Images

Men faktum er at det er viktig. Å le og spøke. Å bjuda på. Å glemme alt annet for et øyeblikk fordi du har nok med å prøve å ikke tisse på deg av latter over et morsomt ansiktsuttrykk. Å være akkurat her og nå, i et magisk øyeblikk der du tar inn alt rundt deg med alle dine sanser. Å velge å se humoristisk på noe som du kunne ha blitt veldig fornærmet eller lei deg av. Å gi litt f.

Humor og glede slipper inn lys, letthet og håp der alvoret og bekymringene har fart nådeløst med oss. For hva er vitsen med å organisere det ene etter det andre, behage i øst og i vest, jobbe vettet av oss for å få ting opp og stå, om vi ikke gir oss selv lov til å nyte alt det vi får til?

Les også: Sjekk din mentale trivsel her

Når skal du leve litt? Når skal du kjenne på den lykken? Livet er nå. NÅ.

Jeg tror på å slippe opp litt, ikke ta alt så dønn seriøst. Bruk humoren der du vanligvis ville brukt snusfornuften. Vær heller hun rare, glade og gærne som gir litt f enn å være hun som tviholder og ikke klarer å nyte fruktene av det hun får i stand fordi hun er så travelt opptatt med å få til alt!

Min venn: Pust! Le! Slipp ut magan! Hank deg selv inn nå og da ved å lete etter tullete vaner du har som du kan dele med andre og le av, start dagen med en seiersdans med musikken på full guffe, eller flørt med alt og alle du treffer på din vei fordi du… lever! Pust, lev, vær. Le, nyt, glem. Alt du trenger å vite og kunne er fortsatt der etter den gode latteren. Alvoret vil alltid hente oss inn. Med latteren er det nærmest omvendt; vi må selv sørge for å hente inn latteren, gi den plass og relevans. 

Lykke
© Getty Images

Det å tørre å åpne opp og leve ut hele sitt register i øyeblikket, det er modig. Og det er innenfor rekkevidde for oss alle, om vi bare tør å se opp fra oppgavene våre, smarttelefonene våre, alle de seriøse rollene våre som er så nøye nedskrevet i usynlig blekk som ikke tar høyde for latter og nytelse når livet tross alt er en alvorlig sak. Jada. Livet er en alvorlig sak, men det er glede også. Uten glede er alt det andre nokså fåfengt, er det ikke? 

Min oppfordring til deg er å prioritere glede og latter, på lik linje med andre ting i livet du synes er viktig. Let etter anledninger til å dele en latter, til å nyte, til å slippe opp og bare være. Plott inn i kalenderen morsomme ting du kan gjøre for deg selv og andre. Skriv ned hver kveld hva som gjorde deg glad. Let aktivt etter det som gir glede i stedet for å lete etter alt som kan gå galt! Det fortjener du. 

10 tips til et mindre stressende liv

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...