ikigai
Bli med på Boost Camp:

– Jeg tror på på deg og heier på deg, skriver Silje Torp.

© Getty Images / Julie-Christine Krøvel

Siljes Boost Camp: Er du i senter av ditt "ikigai"?

Japanerne kaller det Ikigai. På norsk lyder det noe sånt som "det som får deg til å hoppe ut av senga hver dag". Mentaltrener Silje Torp heier på deg!

26. august 2018 av Silje Torp

Finn din Ikigai

Japanerne kaller det Ikigai. På norsk lyder det noe sånt som «det som får deg til å hoppe ut av senga hver dag»; det som gir akkurat deg mening og drivkraft.

Det kan være noe tilsynelatende lite. Det kan faktisk virke så bittelite i starten at det ville vært umulig å få øye på om du ikke hadde lyttet riktig godt og tålmodig etter inni deg. Men det er altså din ikigai, din drøm, din genuine plass i verden. Det er potensielt det som gjør deg ikke bare god på det du driver med og tussete glad, det er ditt unike bidrag her i verden!

Skuespiller Silje Torp
Silje Torp er Tara-spaltist:

Silje er mentaltrener og PT, og gjennom sin spalte "Boost Camp" ønsker hun å inspirere til å oppdage krefter du ikke ante du hadde!

© Julie-Christine Krøvel

Savner du noe udefinerbart?

Kjenn etter om du er der eller om du skal lete litt til. Det trenger ikke være et stort karriereskifte, men kanskje bare en ny bevissthet rundt hvorfor du er akkurat der du er? Kan hende er du der allerede, men trenger å justere litt? Eller kanskje trenger du ta mot til deg og gjøre noen endringer? Endring krever mot, men jeg tror det er verdt det. For vet du hva premien er – om du går helhjertet inn for noe DU vil gjøre? Deg selv! 

Jeg tror nemlig mange av oss går rundt og savner noe udefinerbart, og ofte tror jeg at den vi savner mest er nettopp oss selv. Alle har vi perioder der vi kan miste oss selv litt av syne eller glemme hvorfor vi overhodet startet med det vi driver med. Det er normalt, vi er bare mennesker. Men om vi tør å drømme og tar både grep og eierskap til prosessen, trenger ikke seirene være store før vi finner grunn til feiring. Og det å gjøre «feil» blir ikke bare helt ok, men også nødvendig og meningsfullt for å lære og finne frem.

Ingen annen enn DU vet hva den veien er! 

Og ingen annen kan definere hva du er i stand til eller ikke. Så bruk litt tid på å drømme så stort eller lite som du ønsker. Ikke bekymre deg NÅ for hvordan alt skal gå; det viktigste er at du finner viljen og drivkraften. Siden kan du legge en god plan som du kan både endre på og justere underveis.

ikigai skjema
Finn din drøm - din ikigai:

Silje Torp oppfordrer deg til å finne din ikigai.

© Getty Images

– Jeg heier på deg!

Jeg tror vi mennesker er mye sterkere enn vi selv tror! Og ved å trene både hode og kropp blir vi i bedre stand til å både gripe og ivareta de tingene vi setter høyt. En annen bonus er at vi får overskudd og overblikk der vi kanskje ellers ville vært travelt opptatt med å parere både egne og omgivelsenes krav til hvem vi skal være og hva vi skal gjøre.

Nei, la oss heller sette oss i førersetet og ta eierskap til det hele! La oss bli bedre kjent med vår egen viljestyrke og råskap. For alt det har vi i oss. Banna bein.

Så, kjære søster: 

Jeg tror på deg og heier på deg, og om jeg kan inspirere deg til å oppdage hvilke krefter som ligger der tilgjengelige for oss om vi bare oppdager dem og tar dem i bruk, ja da er jeg jaggu et lykkelig menneske. Da er jeg i senter av mitt «ikigai», mitt hvorfor. Så sett i gang å drømme! Vi har så mye fint i vente!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...