Nye tider og nye ord:
Nye tider og nye ord:

Hva er en stjernefamilie nå igjen?

© Marthe Reienes

Ordbok for den moderne kjernefamilien

Ny tilværelse krever nye ord ... selv om det innebærer ord du aldri trodde du kom til å bruke.

7. oktober 2016 av Siri Gjelsvik

Kalenderkabal

Den i overkant intrikate barnefordelingskabalen som legges når sommerferien må planlegges i oktober året før, fordi eksen til samboeren til eksen gjerne vil bestille en tur til Tyrkia.

Kalenderkabal oppstår også når årets kalender har 53 uker, og uke 51 etterfølges av uke 1, og dermed skaper et salig kaos i et familieliv planlagt etter annenhver uke-prinsippet.


Familiependlere

For det meste barn, men noen ganger voksne, som ikke bare pendler fra hus til hus, men samtidig fra familie til familie.


Stjernefamilie

Kjernefamilie som har endret form, men ikke funksjon. En familieform hvor det går an å drikke kaffe med eksens nye svigerforeldre og den nye partnerens gamle svigerforeldre uten å få panikk.


Kjærlighetsbarn

En form for barn som man visstnok bør ha for å vise sin kjærlighet, hvis ikke en forholdsoppdatering på Facebook er nok. Det er uklart hva som er forskjellen på kjærlighetsbarn og andre barn. Det er også uklart hvorfor mange mener at dette er en type barn man bør skaffe, selv om man allerede har en rekke bra barn allerede.


Kamel

I perioder hovedingrediens ved mange måltider i livets plan B.


Deltidssamboerskap

Skap som kan oppstå når man av ulike grunner har kommet ut av et skap, for eksempel et ekteskap, men ikke er avvisende til skap som et egnet sted for oppbevaring av livet sitt. Hvis de ytre omstendighetene er slik at et heltidsskap ikke er praktisk mulig, eller at man ser at et deltidsskap innebærer godt over halvparten av fordelene som følger skap som oppbevaringsform, er dette en god modell.


Voksenblakk

Ikke like lett å tulle med som studentblakk. Kjennetegnes gjerne ved at man sitter bufferløs og holder pusten og håper veldig hardt at ikke vaskemaskinen ryker.


Har du nyord til ordboken for nyfamilier? Skriv i kommentarfeltet eller send til [email protected]!


Siri Gjelsvik: Journalist og skribent, med delt fast bosted i øst og i vest. Drømmer om robotstøvsuger begge steder. Instagram: @sirigj

Seks og samliv: En variant av nyfamilien. To voksne med tre pluss tre barn, bare delvis under samme tak. Deltidssamboerskap er også et skap!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...