Kattejakt:
Kattejakt:

Eller hvordan vekke hele familien når katt har med seg levende gave inn i huset. 

© Marthe Reienes

– Jeg husker ikke hvorfor jeg synes det var koselig med katt, men det får vi snakke om senere.

En sann historie fra virkeligheten om en morderisk katt og en livlig mus.

20. januar 2017 av Siri Gjelsvik

Det finnes historier fra virkeligheten, og det finnes SANNE historier fra virkeligheten. Dette er en sann historie fra virkeligheten.

Det begynte sånn:

Litt sløv morgen, alle fortsatt i pysjen. Pus, har du tatt med en mus inn, sa hun på 11. Det hadde pus.

Mor, 40, hadde et visst behov for å få musa ut igjen. Fort. Gjerne uten å miste ansikt, men det var ikke et absolutt krav.

Pus tok ikke ansvar, og pilte ut katteluka igjen. Jeg husker ikke hvorfor jeg synes det var koselig med katt, men det får vi snakke om senere.

Det begynte ganske bra. Musa var litt fortumlet etter å ha hilst på pus, og lot seg nokså lett fange under en boks, med hale og alt. Vi fikk til og med filmet den. Alle bare; daaaaaakals søte redde lille mus!

Bare glansnummeret igjen, se på meg, dagens barn på 14, 11, 10, 8 og 8, hvordan jeg lirker et blad under boksen og slipper den nusselige vesle musa ut i friheten igjen!

Det viste seg at musa hadde andre planer. Den gjemte seg bak lego, inni vedstabel, under sofa, inni printer. Mor flyttet bord og bord, sofa, ristet printer, tømte lego, tenåring demonterte vedstabel, et litt varierende korps av barn bevæpnet med musefangerplastskåler byttet på å løpe etter musa og hyle, mens den ene på åtte stod i sofaen og holdt fast iPaden og gjorde seg så liten som mulig.

Tenåringen (A) multitasket på ekstremt imponerende vis; samtidig som hun var svært sentral i musejakt tekstet hun med bestevenninna (B). Det oppsummerer de neste ti minuttene ganske greit:

B: OMg Ahahah
A: HAHAHAHAHAH jeg tror aldri noen har hatt det så gøy med å fange mus før
B: Ahahahha Heilt normalt
A: Vi døde av latter mens vi prøvde å fange den. Det var sånn «ÅNNEEEEI HAN ER INNE I PRINTEREN!!» «HAHAHHAHAHHAHAHAHAH» «Løft printeren…» *løfter* *musa springer* «IIIIIIIIIIIK»
B: HAHAHAHAH omg eg bare forestille mg dokk springe rundt å fanga ein mus mens dokk ler å iche klare å ver seriøse Ahhaahahahata AHAHAHATAHATAHAHSHA
A: Der var akkurat sånn
B: OMG AHAHAH
A: Og så tok vi den nesten en gang, men så følte vi at vi moste den, så vi slapp den
B: AHAHAHAHAHAHAHAHAH
A: Vi fanget ham med plastskåler
B: AHAHAHAHAHH ÅÅÅ EG DAUE

© Siri Gjelsvik

Nå må vi snakke om happy endings.

Vi fikk tak i musa, som mistet litt av halen, men ikke livet. Tatt i betraktning at han på åtte som stod i sofaen, få minutter tidligere ropte at vi skulle slå musa flat med en vedkubbe, må det være greit.

Vi fikk ommøblert hele stua, på en sånn måte som interiørbladene aldri skriver om.

Alle var helt våkne før 11, selv uten kaffe.

Katten furter.

11-åringen og 14-åringen erklærte at vi ikke hadde hatt det så morsomt med familien på e-v-i-g-h-e-t-e-r. (HÆ?!)

We need to make happy endings great again.


Siri Gjelsvik: Journalist og skribent, med delt fast bosted i øst og i vest. Drømmer om robotstøvsuger begge steder. Instagram: @sirigj

Seks og samliv: En variant av nyfamilien. To voksne med tre pluss tre barn, bare delvis under samme tak. Deltidssamboerskap er også et skap!

Happy ending:
Happy ending:

Overlevende spissmus.

© Siri Gjelsvik

Seneste

Kanskje er du også interessert i...