© Marthe Reienes

Hvilke julegaver har du aldri glemt?

En liten øvelse før vi alle stuper inn i julegavehandelen: Lag en liste over gaver du har fått, som du aldri glemmer.

30. november 2016 av Siri Gjelsvik

Her er fem av mine:

1. En lapp med turforslag, etter riv-av-prinsippet. Jeg hadde vært helt i grenseland-syk. Med den lappen på veggen klarte jeg å løfte blikket. Jeg så på den og gikk noen meter ekstra hver dag, for å komme litt nærmere fjelltur, litt fortere.

2. Et brett sushi hengende på døra, fra en venninne som visste at jeg var nyskilt, smådeprimert, sliten og ikke særlig flink til å lage middag til bare meg selv.

3. En strikket julekule. En overraskende, nydelig, hjemmelaget hilsen i postkassa. Den har hatt hedersplassen på juletreet hvert år siden.

4. En kopp. En stor kløne (altså jeg selv) hadde knust favorittkoppen min. Den var fra en god venninne, og jeg var ordentlig lei meg. Jeg fikk en ny kopp, helt lik, pluss en søsterkopp i reserve. Jeg dobbeltsmiler fortsatt av de koppene.

5. Et stiftet hefte om Stor-Hans, eneboeren i Femundsmarka. Det er den særeste gaven jeg noen gang har fått. Men den kom med et løfte om fottur til det jeg lærte at heter «Stor-Hans rike», hvor jeg alltid hadde hatt lyst å dra.

Felles for alle gavene er at jeg aldri i livet hadde kommet på å sette dem på noen ønskeliste, og de kostet ikke en fot og en arm. Bortsett fra det, kommer denne lille førjulsøvelsen uten noen spesiell moral. 


Siri Gjelsvik: Journalist og skribent, med delt fast bosted i øst og i vest. Drømmer om robotstøvsuger begge steder. Instagram: @sirigj

Seks og samliv: En variant av nyfamilien. To voksne med tre pluss tre barn, bare delvis under samme tak. Deltidssamboerskap er også et skap!

Seneste

Kanskje er du også interessert i...