Tara-spaltist Siri Gjelsvik.

© Marthe Reienes

– Flaut er mye verre enn vondt

Det er helt umulig å late som ingenting. Kjenner du deg igjen?

7. juli 2017 av Siri Gjelsvik

Noe av det morsomste jeg vet, er å se på folk. Sommer i byen, sitte på uteservering, se på alt og alle som rører seg. 

Det aller morsomste er å se på folk som snubler. Du har hele skalaen, fra småsnubling med varierende grad av elegant innhenting, til full faceplant. 

Da ser jeg på med skrekkblandet fryd; hvordan gikk det egentlig? Ble hun skadet, eller var det mest flaut? Og så; åååh, jeg skulle ønske jeg hadde rukket å filme …

Kledd i sjokkrosa treningsklær

En episode denne uka var akkurat sånn. En godt voksen dame kom ut fra Sats, nytrent og tydelig fornøyd med seg sjøl (de to tingene henger jo ofte sammen). 

Plassen foran treningssenteret er stor og åpen, med en bred trapp full av folk som spiser is og nyter solen. Det er en uteservering i det ene hjørnet, det står en rekke biler med folk som venter på togpassasjerer, og på den andre siden er det en anleggsplass full av flittige arbeidere. Rikelig med publikum, altså, og du vet jo noenlunde hva som kommer nå:

I det øverste trappetrinnet gjør damen noe rart med den ene foten. Hun mister balansen, fekter vilt med armene for å prøve å hente seg inn, men det er et håpløst prosjekt.

Resultat: Full kroppskontakt med bakken. 

Det er et sånt fall man ser på film; hun snubler ikke bare litt, hun kan ikke redde seg inn med et festlig lite hopp, og ender med en maksimalt underholdende braklanding sett fra tilskuerperspektiv. Kledd i sjokkrosa treningsklær er det lett å få øye på henne.

Karma is a bitch

Det er helt umulig å late som ingenting. Men damen har tydeligvis bestemt seg for at dette er dagen for det umulige. Hun reiser seg opp, uten å børste av seg eller vurdere skadene, selv om hun landet hardt på det ene kneet. Hun spaserer rolig og uanfektet videre, uten å snu seg.

Noen applauderer. En dame i en av de ventende bilene ser ut som hun filmer med mobilen.

Jeg skjønte nokså tidlig i fallet at det kom til å ende med tryning, og på vei ned rakk jeg å vurdere hvordan jeg skulle redde situasjonen. Jeg vurderte å bukke i alle retninger før jeg gikk videre, men lysten til å forsvinne i et hull i jorden trumfet dessverre selvironien. Det irriterer meg litt. Vondt i kneet har jeg også.

Noe av det morsomste jeg vet, er å se på folk. Hva kan jeg si? Karma is a bitch.


Siri Gjelsvik: Journalist og skribent, med delt fast bosted i øst og i vest. Drømmer om robotstøvsuger begge steder. Instagram: @sirigj

Seks og samliv: En variant av nyfamilien. To voksne med tre pluss tre barn, bare delvis under samme tak. Deltidssamboerskap er også et skap!

Seneste

Kanskje er du også interessert i...