© Marthe Reienes

– Det er faktisk lov å si nei

– Det er så typisk deg, mamma, sier hun. Du må alltid ha en GRUNN. Kan du ikke bare bli hjemme?

28. oktober 2016 av Siri Gjelsvik

Når uka er full av kjekke ting. Litteraturfestival, konsert, show, trening. Og en del av meg har kjempelyst å være med på alt, men en annen del av meg bare har lyst å gå i hi. 

Fyre i peisen, sitte inni et pledd, gjøre ingenting. Og jeg har sagt ja til alt det kjekke, og føler at jeg bør gå. Det går liksom ikke an å bare bli hjemme heller, uten noen god grunn.

Men har jeg ikke litt vondt i halsen? Og hodet? Jeg er jo egentlig ikke helt i form. Og ett av barna er satt i leksefengsel og trenger strengt tatt litt hjelp. Gjør hun ikke? Og jeg hadde egentlig tenkt å lage litt ekstra snasen middag, og berget med klesvask er i ferd med å vokse meg over hodet, og dessuten, dessuten og dessuten.

Og mens jeg nokså ubevisst går rundt og leter etter gode nok grunner til å gi avkall på både fest og basar, møter jeg meg sjøl i døra i form av en klarsynt tenåring.

Det er så typisk deg, mamma, sier hun. Du må alltid ha en GRUNN. Kan du ikke bare bli hjemme? Det bestemmer du jo sjøl. Det er jo du som pleier å si «pust med magen».

Akkurat så enkelt.

Jeg puster litt med magen, og innrømmer for meg sjøl at jeg av og til foretrekker klesvask over stetteglass. Så går jeg i hi med fyr i peisen.


Siri Gjelsvik: Journalist og skribent, med delt fast bosted i øst og i vest. Drømmer om robotstøvsuger begge steder. Instagram: @sirigj

Seks og samliv: En variant av nyfamilien. To voksne med tre pluss tre barn, bare delvis under samme tak. Deltidssamboerskap er også et skap!

Seneste

Kanskje er du også interessert i...