Karisma gjør deg vakker!

Karisma og indre skjønnhet er viktigst for om en kvinne oppfattes som vakker, mener norske kvinner ifølge en ny undersøkelse.

30. november 2012 av Maria Aavatsmark

Den norske undersøkelsen viser helt tydelig at indre skjønnhet er viktigst for norske kvinner. Hele 64 prosent av respondentene mener karisma er viktigere for at en kvinne oppfattes som vakker, enn hennes fysiske ytre.

Trøndere aksepterer rynker

Undersøkelsen viser også noen interessante regionale forskjeller. Kvinner fra Trøndelag aksepterer sine rynker og fine linjer i større grad enn sine medsøstre i Oslo og Akershus. 88 prosent av kvinnene fra Trøndelag er ikke enige i at fine linjer og rynker gjør dem mindre attraktive, sammenlignet med 72 prosent av kvinnene fra Oslo.

Regionale forskjeller

Kvinnene fra Hedmark og Oppland er de som i aller høyest grad mener karisma er viktig for at en kvinne oppfattes som vakker. Hele 76 prosent er enig i utsagnet. I andre enden av skalaen befinner kvinnene fra Vestlandet seg. Over halvparten mener at det fysiske utseende er viktigst, noe som er dobbelt så høyt som kvinner fra andre regioner.

Felles for norske kvinner er enigheten om at hvor godt en kvinne føler seg, og hvor vakker hun oppfattes av andre, handler i bunn og grun om hvor godt hun har det med seg selv!

 

Undersøkelsen ble gjennomført av hudpleiemerket Olay blant norske kvinner i alderen 30-50 år i august 2012.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...