Skincitys hudterapeuter hjelper deg med å finne rett solkrem for din hud.

© Skincity

Slik unngår du solskader med rett UV-beskyttelse

Her finner du hjelp til å velge riktig solkrem.

9. april 2019 av Kontent for Skincity
Akkurat nå får alle Taras lesere 20% rabatt (ved kjøp over kr 800) på Skincity.no med koden Tara20.


Våren byr for mange på timevis utendørs i solveggen eller i aktivitet. Disse herlige timene i solen kan etter hvert medføre usynlige hudskader i de dyptliggende hudlagene, og vil etter hvert vise seg i form av rynker, slapp hud og pigmenteringer. Å glemme bort solkremen er den største tabben du kan gjøre for huden din, spesielt dersom du ønsker å beholde en sunn og ungdommelig hud så lenge som mulig.

Tara har tatt en prat med Skincitys hudterapeuter om nordmenns solvaner, og fått tips til hvordan man kan finne rett UV-beskyttelse for sin hud, slik at man kan nye vårsolen med god samvittighet.

Er nordmenn flinke til å ta vare på huden i vårsolen?

Skincitys hudterapeut forteller at overraskende mange returnerer fra påskeferien, røde og flassende i ansiktet, uansett om de har vært på byferie eller på fjellet. Hva det er som gjør at så mange «glemmer» solkremen år etter år, tror hudterapeuten kan forklares med at mange ikke helt forstår hvor sterk solen kan være på denne tiden av året, og på grunn av en misforståelse om at solkremen bare er noe man bruker i sommerferien.

- Svært mange assosierer ordet solkrem med en tykk, klissete krem som etterlater huden hvit og fet ved påføring. Dette gjør at mange bare påfører den når de tror de må – altså på solferien. Faktum er jo at UV-strålene er tilstede i varierende grad året rundt, både innendørs og utendørs.

- Vi i Skincity anbefaler alle våre kunder å bruke UV-beskyttelse året rundt, både for å hjelpe til med å behandle eksisterende hudproblemer som pigmenteringer og linjer, men også for å motvirke nye tegn på hudaldring. 

Mineral Face SPF 30 Matte Cucumber fra Coola etterlater huden matt og jevn.

Det er ikke bare for å unngå hudkreft man bør beskytte huden mot UV-strålene, Skincitys hudterapeut forteller også at det aller viktigste produktet man kan investere i dersom man er opptatt av å beholde en sunn og ungdommelig hud, er nettopp solkremen. Ofte ser man at de første tegnene på hudaldring oppstår i ansiktet, på brystet og på håndryggen – nettopp fordi disse områdene er mest eksponert for sollyset.

Markedet flommer nå over av UV-beskyttelser i ulike former, så nå har man ingen unnskyldning til å droppe solkremen – uansett om du foretrekker solkrem i sprayform, har fet hud eller vil ha en med eksotisk duft, så finnes det en for deg og din hud. Svært mange av solkremene er laget spesifikt for ulike hudtyper eller hudtilstander.

Hva er grunnen til at ulike hudtyper burde bruke ulik UV-beskyttelse?

- Solkremen har ikke lenger som eneste funksjon å beskytte mot UV-stråler, forteller hudterapeuten. Den skal påføres som siste steget i hudpleierutinen og være med på å bidra til en sunnere hud, ved å tilføre riktig mengde fuktighet og næring, og ikke minst etterlate en finish man ønsker.

Hun forteller at mange med en tørrere hud gjerne ønsker en rikere dagkrem med SPF, for å unngå å føle seg stram eller tørr. K Ceutic fra Dermaceutic er en av deres bestselgere, som både beskytter med faktor 50, beriker huden med næring og etterlater huden med en glødende finish. Det samme gjør Essential Glow Moisturizer fra Paula’s Choice som dessuten inneholder lett shimmer for ekstra fin glød!

Har man en fetere eller blankere hud ønsker man ofte et mattere resultat, og da kan Sheer Hydration SPF 25 fra NeoStrata være et fint alternativ, da den både tilfører fukt og motvirker tegn på aldring, samtidig som den er oljefri. Oil Free Matte SPF 30 fra Dermalogica er en smart UV-beskyttelse som enten kan påføres alene, eller blandes med din vanlige dagkrem!

Super Sensitive Shield fra Dermalogica passer deg med en sensitiv hud.

Er man en av de som har veldig dårlig tid på morgenen kan fargede solkremer være tingen! Fuktighet, beskyttelse og farge i ett finner du blant annet i Triple Protection Factor SPF 50 fra Elizabeth Arden PRO og i Derma Defense SPF 50 fra Dermaceutic.

Finn rett solkrem for din hudtype her!

Er man allerede flink til å beskytte seg med solkrem forteller hudterapeuten at det også kan være lurt å legge til et antioksidantserum for å virkelig beskytte huden mot hudaldring.

- Å tilføre huden antioksidanter som en liten «boost» til solkremen er en effektiv måte å virkelig beskytte seg mot alle solskader på. Antioksidantene i hudpleieprodukter er tilsatt for å hjelpe huden med å beskytte seg mot frie radikaler, som dannes i huden ved eksponering for forurensning eller sollys. Serumene C-Tetra Serum fra Medik8 og Pure Vitamin C 21,5 fra By Wishtrend kan man påføre på dagtid for å beskytte mot frie radikaler, eller på natten for å behandle en ujevn hudtone.

Sun Cream for Face Anti-Wrinkle SPF 50 fra Carita fremmer hudens fasthet og farge, samtidig som den beskytter med SPF 50.

Er du fortsatt usikker på hvilken solkrem som passer best for deg?

Skincity har over 40 erfarne hudterapeuter som sitter klare for å svare på dine hudpleiespørsmål, enten du bare har et lite spørsmål om din hud eller om du ønsker tips på produkter som kan passe for akkurat deg. Du kan snakke med hudterapeutene på chat, på e-post eller over telefon – du bestemmer. All rådgivning er helt kostnadsfri, og det er ingen kjøpsforpliktelse.

Snakk med Skincitys hudterapeuter her.

Nå får alle Taras lesere 20% rabatt (ved kjøp over kr 800) på Skincity.no med koden Tara20.

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Skincity.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...