Tørr hud:
Tørr hud:

Det er normalt å få tørrere hud med alderen. Se hvordan du tar best vare på huden din med årene! Produktinfo i saken.

Hudpleie for tørr hud

Tørr hud er det mange 40+-kvinner som har.

10. oktober 2016 av Mette Bundgaard og Åshild Breian

Enten har kvinner over 40 år tørr hud fordi de alltid har hatt det, eller fordi det er det mest hud-typiske som skjer med alderen: At ­huden blir tørrere. 

Derfor er det essensielt at den får ekstra godt med fukt. Men også fett.


Hudens kjennetegn:

• Tørr: Tørr hud føles ikke bare stram, den ser også slik ut. Som om huden ikke er tilstrekke­lig elastisk, men et nummer for liten.

• Matt: Tørr hud produserer mindre talg enn en normal hud, og det kan som regel sees. Talg er avgjørende for å holde på fukten – og gløden som følger med.

• Ru: Har ikke huden din talg nok, har den heller ikke fettstoffene som er med på å bygge opp en beskyttende barriere.

• Irritabel: Huden blir lett irritert eller rød. 


Slik pleier du tørr hud:

Rens med olje: Bruk renseprodukter basert på olje, så huden hele tiden får fukttilskudd.

Bruk alltid serum: Tørr hud krever virkelig pleie, så serum er viktig å bruke, da det inneholder en større konsentrasjon av aktive ingredienser enn kremer. Velg et serum med fuktgivende og fuktbindende hyaluronsyre, glyserin eller peptider. Samt antioksidanter eller retinol, hvis du også vil bekjempe rynker, som jo viser seg tydeligere når huden din er tørr.

Eller olje: Du kan også velge en ansiktsolje, som hjelper huden din til å holde på fuktigheten, men den fetter også. Så det er en smakssak.

Fete kremer dag og natt: Dagkremene dine skal være ekstra fete og næringsrike, så de kompen­serer for tørrheten. Og glem ikke nattkremen – du trenger fukt døgnet rundt. Også øyekrem er uunnværlig, da «kråketærne» blir tydeligere når huden er tørr. Produkter for tørr hud:

Rens: Advanced Night Micro Cleansing Balm er en rensebalm som ­smelter til en silkeaktig olje når du masserer den inn i huden. 70 ml, kr 345 (Estée Lauder).

Serum: Prodigy Sacred oil er et eksklusivt oljeserum som metter huden med fukt, kr 1635 (Helena Rubinstein).

Dagkrem: Crème Paradoxe er meget effektiv og holder tørr hud ung, fuktig og sunn. 50 ml, kr 619 (Beauté Pacifique).

Nattkrem: Prevage Anti-Aging Overnight Cream gjenopbygger og mykner huden din mens du sover. 50 ml, kr 1150 (Elizabeth Arden).

Øyekrem: Cellular Performance Eye Contour Cream gir intensiv fukt fordi den fremmer fuktbalansen i hudlagene. 15 ml, kr 915 (Sensai) 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...