hårpleie, flass
Vakkert hår:

Nyt julens festligheter uten å bekymre deg for dette pinlige problemet!

© iStock

Unngå dette i festsesongen

La snøen være de eneste hvite flakene som daler ned på skuldrene dine denne vinteren.

8. desember 2016

Festsesongen er i gang, og vi napper, behandler, vokser og sminker for å være så flotte som mulig i den nye julebordskjolen, til juleselskapene og ikke minst til årets største festdag – nyttårsaften.

Det aller meste kan vi ordne selv, og det vi ikke klarer å behandle frem til begivenhetene begynner dekker vi over med sminke og strategisk danderte plagg. Men det er en ting som er vanskelig å dekke til – flass. De små flakene som jobber seg opp fra hodebunnen, legger seg i håret, og til slutt daler ned på skuldrene dine. Mange av oss har opplevd flass en gang i løpet av livet, og ekstra irriterende og pinlig er det når julesesongens finstas blir tilstøvet av det hvite drysset. Det kan vi ikke ha noe av. 

hårpleie, flass
Flassproblemer:

Feilbehandling kan gjøre flasset verre – hjelpen finner du på apoteket.  

© Instagram @jessicaalba, Produsentene

Hva er egentlig flass?

Før vi prøver å løse problemet er det viktig at vi vet hva vi egentlig prøver å løse, misoppfattelser av hva flass er fører til feilbehandling, som i verste fall kan gjøre flasset enda verre. Flass er døde hudceller fra hodebunnen, men det er ikke som mange tror, ensbetydende med at du har tørr hodebunn. Flass kommer nemlig av overproduksjon av gjærsoppen Malassezia, som er en naturlig del av alles hodebunn. Dette kan påvirkes av blant annet hormonelle forandringer, nedsatt immunforsvar, stress eller følsomhet for gjærsoppen. Behandlingen av dette krever noe helt annet enn behandling av tørr hodebunn.

I tillegg til det som skjer inni kroppen som kan være med å forårsake flass, er det også utvendige faktorer som bidrar. Hårprodukter brukes ekstra mye i festsesongen, og både spray, gele, mousse og voks kan gjøre hodebunnen irritert slik at den overproduserer talg. Dette gjør håret fetere, og fett hår er en god grobunn for gjærsoppen. Klimaet har også mye å si. Som med all hud, blir også hodebunnen påvirket av skiftende klima og hardt vær. Spesielt i vinterhalvåret når frost, vind og vi er inn og ut mellom varme og kulde, blir huden uttørket, og vi kan få flass. 

flass, hårpleie
Flassfri:

Løs problemet i tide til festsesongen!  

© Getty Images

Slik løser du flassproblemet – i tide til festsesongen

Det er faktisk enklere enn man skulle tro å få bukt med flasset, og du kan til og med rekke det innen festsesongen! Hjelpen finner du på ditt nærmeste apotek, i form av en sopphemmende kur, som ikke bare holder flasset under kontroll, men går direkte til roten av problemet og tar kverken på overveksten av soppen. Fungoral er en hodebunnskur som hemmer vekst av gjærsoppen Malazzesia og flasset den bringer med seg.

Det er altså ingen grunn for at du skal behøve å gå med hvitt dryss på finstasen denne julen!

FUNGORAL sjampo (ketakonazol). Reseptfritt legemiddel mot flass og andre hudforandringer i hodebunnen. Unngå å få sjampoen i åpne sår eller i øynene. Kontakt lege dersom du ikke føler deg bedre etter 4 uker. Les pakningsvedlegget før bruk. McNeil Sweden AB. NO/FU/16-0922.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...