Kosmetisk behandling:
Kosmetisk behandling:

Første halvår i 2015 ble det solgt 47 prosent mer reseptbelagt botox enn året før, ifølge Norsk Apotekforening.

© Getty Images

Dette må du vite før du får kosmetisk behandling

Les denne saken før du lar noen stikke deg i huden.

28. april 2016 av Åshild Breian

Det finnes flere hundre fyllstoffer på markedet. Spør om hvordan stoffene oppfører seg og hvor lang erfaring man har med dem.

Det finnes ingen regler for hvem som kan injisere stoffer i huden. Be om gyldig ID-kort, et bevis på at behandleren er autorisert og har hatt opplæring.

Vær oppmerksom på at permanente fyllstoffer kan bli harde og flytte seg under huden over tid.

 

Sukkerstoff

Fra 25-årsalderen avtar kroppens produksjon av hyaluronsyre, som binder vann og finnes naturlig i huden. Da vil huden klappe litt sammen og føles tørrere.

Restylane er navnet på den mest kjente ikke-animalske hyaluronsyren. Glatter ut rynker i ansikt, lepper, hals, hender og i utringningen. Bedrer hudkvaliteten, kan brukes på arr eller solskader.

Finnes i flere tykkelser. Varer inntil ett år. Ca. kr 3000 per behandling.

Tips: Du kan fylle ut selv slappe og hengende øreflipper.

 

Avslappende

Botulinum toksin type A er en nervegift som lammer små muskler i ansiktet. Proteinet produseres av bakterien Clostridium botulinum (finnes naturlig i jorden).

Først brukt til å stanse kramper ved hjerneskader og lammelser fra 1949. Kan hjelpe på spenningshodepine.

Gradvis effekt i løpet av et par uker. Varer 3–4 måneder. Botox ble godkjent for medisinsk bruk i Norge i 1994. Ca. kr 3000 per område.

 

Hva er en rynke?

En rynke oppstår fordi musklene trekker seg sammen på samme måte og på samme sted over tid. Til slutt oppstår det nærmest et arr i huden hvor sirkulasjonen stopper opp.

Ved å få musklene til å slappe av vil rynken utjevnes av seg selv, rett og slett fordi det igjen oppstår sirkulasjon i området.

Det er derfor ikke sikkert at du behøver å fylle inn noe i rynken. Særlig menn er mest opptatt av å bare få et litt mindre bevegelig ansikt.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...