© Getty Images

5 fakta om fuktighet

Elsker du luksuriøse ansiktskremer? Da bør du vite dette.

6. oktober 2014 av Marit Lien

I den enorme floraen av fuktighetskremer er det lett å gå seg vill. Vi forklarer hva som er hva!

 

© Getty Images
 • Hvordan er en fuktighetskremene bygget opp?
  Den vanligste kremtypen inneholder fint fordelte oljedråper blandet med vann. Oljen gir huden et myktgjørende lag som også bremser fuktighetstapet fra huden, mens vannet inneholder fuktighetsbindende stoffer. Eksempler på det er urea, glysering, PCA, hyaluronsyre og melkesyre.

 

 

© Getty Images

 • Det finnes kremer som påstår at de tilfører fuktighet i 24 timer. Hvordan fungerer dette?
  Dette fungerer slik at kremen blir liggende igjen på huden ganske lenge etter påføringen, og tilfører huden fuktighetsbindende midler hele tiden.
  Det finnes en undersøkelse som viser at etter åtte timer ligger 50 prosent av kremen igjen på huden.


 

© Getty Images
 • De fleste fuktighetskremer inneholder mer enn bare fuktighet. Hva bør man være på utkikk etter?
  Vitaminer og antioksidanter er bra, siden de har gjenoppbyggende og beskyttende virkning. Peptider, hyaluronsyre og plantestamceller er de siste tilskuddene til super-ingredienser. I sommerhalvåret bør ansiktskremen din i tillegg inneholde solfilter.

 

© Getty Images

 

 • Kan man virkelig gi huden fuktighet utenfra?
  Kremer som inneholder vann gir huden et umiddelbart fuktighetssjokk, og i tillegg påvirkes hudens fuktighetsinnhold av luftfuktigheten. I fuktige klimaer fester ganske enkelt en del vann fra luften seg på huden. Om vinteren, eller i tørre klimaer, avgir ikke luften så mye vann, og da er det viktig at det lille som finnes av fuktighet virkelig holder seg i huden. Fuktbindende kremer fungerer som fuktighetsmagneter og trekker til seg fuktighet. Det trengs også gode fettstoffer som forhindrer at fuktigheten dunster bort.
  Dropp fuktighetskremen, råder verdenskjent hudpleiespesialist

 

© Getty Images
 • Kan man forebyggende overmette huden med fuktighet?
  Dette er vanskelig ettersom hudens ytterste lag byttes ut i løpet av ca. en måned. Man bør passe på å ikke utsette huden for irriterende stoffer som påskynder gjenoppbyggingen ettersom man behøver all den fuktighet som finnes.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...