Tretopphytter
Hyttedrøm til leie:

Utsikten fra denne hytta er upåklagelig!

© Produsentene

Norges mest unike utsikt får du fra disse hyttene

Lyst til å sove i tretoppene eller med nordlyset og sjøsprøyten rett på utsiden av soveromsvinduet? Utleiehyttene er som tatt ut fra en drøm!

5. november 2017 av Cecilie Espensen

Visste du at rundt omkring i Norge finnes det helt unike utleiehytter – på få kvadrameter – med desto større naturopplevelser i vente? 

Vi har tatt en titt på hyttene med utsikten du kun trodde fantes i drømmene dine:

ÅPENT: Hyttene ligger spredt i landskapet. 

Bryter: Ved å legge hyttene i ulike vinkler på hverandre vil lyset brytes på mange måter.

HYGGE: På hemsen er det akkurat plass til to personer i en seng – og du kan nyte all slags vær rett utenfor vinduet.

Nordland

Hyttekollektiv med sjøsprøyt

Musiker Håvard Lund er initiativ-takeren til Fordypningsrommet i Fleinvær, et arkitekttegnet hytte-felleskap bestående av 9 små bygninger ved Vestfjorden, med liggeplass til 12 personer, utført av TYIN tegnestue. Her er det ro og natur som råder – en opp-levelse Lund ønsket å dele med andre. Du kan ikke leie bare én hytte, du må booke hele området. Egentlig et genialt konsept for en venninne-gjeng eller en storfamilieopplevelse. Området med brygge består av 4 små sovehus, en badstue, et badehus, et kjøkken, et kreativt rom og en «tenkeboks» som er som en liten katedral – utført i samme materialer, men med ulikt uttrykk. Fra alle hyttene kan du selvsagt få med deg nordlyset uten lysforurensning fra august, høststormene fra november og mørketiden fra sent i november, som ikke bare er svart, men som byr på stjernespekket himmel, nordlys og måneskinn.

Sted: Øya Sørvær utenfor Bodø.

Pris: 30 000 kr for en uke (for hele hytte-fellesskapet).

Booking: fordypningsrommet.no

Høyt opp: Hytta ligger naturlig til mellom de lange trærne i skogen.

En utsikt du lengter til: Her kan du skue ut over et stille vann.

Hjemmekoselig: Alt du behøver for et herlig opphold!

Hedmark

Trehytte-pioner

For Frode Schei og og Ann-Mari Jahr er Tretopphytter en livsstil som begynte allerede i 2005 med byggingen av den første prototypen i almenningsskogen i Veldre. Nå leier de ut seks trehytter pluss en samisk lavvo til mennesker på jakt etter unike hytte- og naturopplevelser – i form av tilrettelagte aktiviteter i nærområdet som kanefart, hundekjøring, sparkkjøring, 

trugegange, fisking, skigåing, kanopadling, bading, sykling og bærplukking.

«Klatrehytta» på Helgøya er siste tilskudd i tretoppene som er bygget i samarbeid med Treehousemaster, Helgøya Klatrepark og Animal Planet – hvor tv-dokumentaren av byggingen av hytta vil bli vist her i Europa etter hvert.

Hytta, som troner sju meter over bakken, er omkranset av voksen furuskog med flott utsikt over Mjøsa og til dyrelivet med fugl, ekorn og rådyr. Her er det innlagt strøm, vedfyring, biotoalett, dusj og en luftig veranda med grill og sitteplass til 10 personer. Inne i den koselige hytta er det sengeplass til åtte.

Sted: Ringsaker, mellom Hamar og Lillehammer samt på Helgøya.

Pris: Fra 1999–4999 kr per døgn avhengig av hytte og dag.

Booking: tretopphytter.no

Varme: Hygg deg rundt varmen og lyset fra den originale peisen mens du nyter roen i skogen.

Utsyn: Fra sengen har du utsikt til tretoppene.

AVSLAPPING: Den flotte utsikten innbyr til reflektering og avslapping.

Aust-Agder

Tre hytter i tretoppene

En overnatting i en av trehyttene til Frode Schei førte til at Jens og Åse Trydal og de tre barna deres bygde den første trehytta med utgangspunkt i deres egen gård. Det var i 2016. Våren 2017 teller Trehyttene tre krypinn i tretoppene. «Gjøkeredet» ligger idyllisk til i en li i Digerdal og svever syv meter over bakken, godt forankret i fire furutrær. Den fantastiske utsikten starter allerede når du går opp den lange trappen, og den kan du fortsette å nyte fra verandaen eller gjenom de store vinduene på hytta. Med seks til åtte sengeplasser og et romslig spisebord, er det en perfekt hytte for en større familie eller venninnegjeng. Er dere enda flere, kan dere booke dere inn på «Flåklypa» også. Det er kort vei mellom de to hyttene. Det yrende dyrelivet bestående av fugler, bever og vinterforet hjort og elg, kan beskues i varme omgivelser, enten i den vedfyrte hytta eller svøpt i skinnfell foran utepeisen på terassen.

Sted: Øvre Gjerstad i Aust-Agder.

Pris: Fra 2499–2999 kr per døgn avhengig av dag og hytte.

Booking: trehyttene.no

HØYT OPPE: Minihytta ligger helt uten innsyn. 

STILLE VANN: Fra soverommet på «Kronen» ser du rett ut på Tokevann og vakre furutrær. 

Original: Legg merke til den spesiallagde industrilampen over den velutstyrte kjøkkenbenken på «Dristig». 

Telemark

Minihytter med maks utsikt

Drømmer du om nærhet til naturen med fisking, bålkos, padling og plukking av bær og sopp rett utenfor hytte-døren, bør du legge turen til Kragerø og Mikrohyttene. Her finner du stillhet og skogens ro – høyt over bakkeplan. «Kronen», formet som en skogskoie på 15 kvadratmeter, ligger helt på kanten av fjellet 100 meter over Tokevann, med spektakulær utsikt takket være vinduer på alle kanter. Småfugl, ekorn, hauk, rådyr, bever, elg og hjort erstatter tv-skjermen som underholdning. Hytta har plass til inntil fire mennesker og har hems, kjøkken med gasstopp, oppvarmet bad samt bålpanne med rist, kaffekjele og behagelige utemøbler på terrassen. Bare noen minutters gange unna, 7 meter over bakken, «henger» «Dristig» – en mikrohytte på 12 kvadratmeter med 360 graders balkong-/terrasse. Dette er en luksushytte for 2 personer – uten høydeskrekk – med interiør utenom det vanlige: Svart paneltak med diamantglitter, Norges kanskje høyeste seng med tilhørende stige, Nespresso kaffemaskin, kjøkkenlampe laget av rør, utekjøkken og tilgang til italiensk pizzaovn i det fri.

Sted: Kurdøla i Kragerø.

Pris: Fredag til søndag, fra 1190 kr per døgn.
Fra 790 kr per døgn på hverdager. Priser er utenom vinter-, påske-, jule- og ferie-ukene.

Booking: mikrohyttene.no

Kanskje er du også interessert i...