© tarapi.no

Alt du ikke vil vite om brystkreft

Lene Wikander blogger om brystkreft med en ærlighet som gir bakoversveis. Les Puppedagbøkene på tara.no - hvis du tør!

23. august 2013 av Siri Høstmælingen

Journalist Lene Wikander er Taras reporter og selvutleverende Tarapeut på bloggen tarapi.no. Da hun fikk brystkreft sommeren 2013, ble hun sjokkert over hva som fantes - og ikke fantes - av informasjon om brystkreft. Hun begynte å blogge om sine egne urovekkende og komiske opplevelser som kreftpasient. Til underholdning og skrekk. Nå finner du Lenes brystkrefthistorie i Puppedagbøkenetara.no. Der fortsetter hun å skildre livet med brystkreft med null filter.

- Mange blogger om kreft - på hvilken måte skiller din kreftblogging seg ut?

- De brystkreftbloggene jeg fant da jeg lå i fosterstilling som nydiagnostisert på sofaen var alle representanter for det jeg kaller lykke-tyrranniet. Det har skapt seg en slags forventing til at, særlig voksne kvinner, skal uttrykke en slags takknemlighet over en kreftdiagnose, at den får dem til å vokse og lærer dem mer om det å være menneske blant andre mennesker. Da tenker jeg bare på hvor tragisk det er at de ikke lærte det lenge før. Brystkreft rammer jo stort sett godt voksne kvinner. Jeg prøver å skrive en blogg som viser at livet med eller uten kreft aldri er enten - eller, men både - og.

- Hvorfor velger du å dele alt? Er det noe du holder for deg selv?
- Jeg har sluttet å skamme meg for lenge siden og er ikke redd for å dele.

- Føler du deg friskere av å blogge om sykdommen?
- Nei, cellegift is a bitch og jeg jeg blir ikke mindre kvalm og svimmel av å blogge, men det holder hjernen min i vigør og gir meg både underholdning, ettertanke og livsgnist.

- Får du mer tilbakemelding på kreftinnlegggene enn andre blogginnlegg?
- Jeg skriver en veldig personlig blogg så i det siste har det blitt mye snakk om kreft naturlig nok, men responsen er gjevnt over god og ikke minst veldig morsom. Jeg har Norges morsomste og mest ekte lesere! Jeg elsker dem!

Følg Lene Wikander på tarapi.no og i Puppedagbøkenetara.no.

Kanskje er du også interessert i...