© Bulls Press

Krydret indisk mangochutney

Denne chutneyen er perfekt til både grillet og stekt kjøtt og fisk samt curryretter.

1. desember 2015 av Bulls Press

Oppbevar den på et kjølig, mørkt sted i opptil tre uker før du åpner glasset. Etter det oppbevares glasset i kjøleskapet.

 

Vanskelighetsgrad: 1

Tid: 15 min. + 1 time koketid

Mengde: vel 1 liter

 

5 store (ca. 2 kg) mango, skrelt og skåret i terninger

200 g tørkede fersken, grovhakket

2 middels store løk, skrelt og finhakket

440 g sukker

6¼ dl eplesidereddik

6 hvitløksfedd, skrelt og finhakket

2 ss finrevet fersk ingefær

½-1 ts tørket rød chili

1 ts havsalt

 

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene i en stor kasserolle, og varm opp under omrøring ved høy varme uten at det koker til sukkeret har løst seg opp. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke mens du rører av og til i ca. 1 time til chutneyen er blitt tykk.

2. Hell varm chutney over i steriliserte sylteglass og legg straks på lokket. Sett på etikk med navn på retten og dato den er laget når chutneyen er avkjølt.

 

Kanskje er du også interessert i...