Oppbevar den på et kjølig, mørkt sted i opptil tre uker før du åpner glasset. Etter det oppbevares glasset i kjøleskapet.
Vanskelighetsgrad: 1
Tid: 15 min. + 1 time koketid
Mengde: vel 1 liter
5 store (ca. 2 kg) mango, skrelt og skåret i terninger
200 g tørkede fersken, grovhakket
2 middels store løk, skrelt og finhakket
440 g sukker
6¼ dl eplesidereddik
6 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
2 ss finrevet fersk ingefær
½-1 ts tørket rød chili
1 ts havsalt
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en stor kasserolle, og varm opp under omrøring ved høy varme uten at det koker til sukkeret har løst seg opp. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke mens du rører av og til i ca. 1 time til chutneyen er blitt tykk.
2. Hell varm chutney over i steriliserte sylteglass og legg straks på lokket. Sett på etikk med navn på retten og dato den er laget når chutneyen er avkjølt.