svinefilet med saus
© Getty Images

Svinefilet i kremet soppsaus

Mmm, fantastisk måltid som er kjempe enkelt og raskt å lage.

31. januar 2019 av Lone Kjær

Svinefilet i kremet soppsaus

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 1 stor svinefilet
  • salt og pepper
  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 spsk. olivenolje

Kremet soppsaus:

  • 500 g sopp, f.eks steinsopp, kantarell, sjampinjong eller shiitake
  • 1 spsk. olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 spsk. sherry-eddik (kan erstattes av balsamico-eddik)
  • 2 ½ dl kremfløte
  • 2 spsk. frisk timian
  • salt og pepper

Tilbehør:

  • 300 g grønne bønner
  • 300 g pasta

FREMGANGSMÅTE

Sett ovnen på 200 grader. Svinefileten krydres med salt, pepper og rosmarin. 

Varm olje på en panne, og brun kjøttet godt på alle sider. Legg kjøttet i en ildfast form, og stek den i ovnen i cirka 20 minutter. Bruk steketermometer: hvis du vil at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C. Rens soppen, og skjær dem eventuelt i mindre stykker. Varm oljen på pannen, og rist soppen ved høy varme. Tilsett hvitløk og eddik, og kok op.

Hell fløte på soppen, og kok sausen opp. Tilsett hakket timian, og smak til med salt og pepper.

Damp bønnene møre. Kok pastaen som angitt på emballasjen. Skjær kjøttet i skiver, og servér med soppsaus, dampete bønner og al dente pasta.

Velbekomme!

Les også: 8 grunner til at du skal drikke ingefær-te.

Kanskje er du også interessert i...