Imponer gjestene med en deilig marengskake på nasjonaldagen.
PAVLOVA: Imponer gjestene med en deilig marengskake på nasjonaldagen. © detsoteliv.no

Pavlova: Himmelsk marengskake til 17. mai

Det søte liv deler sin beste oppskrift på den perfekte marengskaken og 3 andre fantastiske festkaker.

11. mai 2016 av Martine Haug Nysether

17. mai er herlig med en pavlova eller marengskake i hvitt, rødt og blått!

Marengsentusiast Kristine Ilstad bak den populære kakebloggen Det søte liv, deler oppskriften på en fantastisk marengskake – som du garantert vil imponere gjestene med.

Skal du bake pavlova til 17. mai? Slik lykkes du med marengsen – hver gang


Marengsbunner:

6 eggehviter

400 g sukker

1 ts eddik

30 g mandelflak

Fyll:

6 dl kremfløte

Friske bringebær og blåbær

Pynt:

Melisdryss


Slik gjør du det:

1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en skikkelig tykk og blank marengs. Vend eddiken forsiktig inn i marengsen.

2. Dekk 2 stekeplater med bakepapir. Tegn 3 sirkler på bakepapiret i størrelsene 24, 18 og 15 cm.

3. Smør marengsen ut innenfor sirklene så du får 3 marengskaker. Dryss over mandelflak.

4. Sett begge stekeplatene inn i ovnen og stek marengsbunnene på varmluft ved 150 °C i 1 time. Skru av varmen på ovnen og la marengsbunnene bli værende i ovnen i 1 time til og tørke i ettervarmen. Ta marengsbunnene ut av ovnen og la dem bli helt kalde.

5. Før servering settes marengsbunnene sammen, med pisket krem og friske bær mellom lagene. Sikt over melis til pynt. 

Kanskje er du også interessert i...