Oreo Cheesecake


© Getty Images

Ostekake med Oreo

Ostekake er for mange av oss det fløte er for en gammel hannkatt. Derfor har vi stor glede av nettopp denne desserten som ikke en gang må stekes i ovnen. Simpelt og enkelt!

17. januar 2019 av Jane Hansen

Cheesecake - eller ostekake, som det heter - er en klassiker når du velger dessert. Og nå gjør vi det ekstra enkelt for deg å lage denne deilige desserten. Denne ostekaken skal ikke stekes og enda bedre - en av ingrediensene er Oreokjeks.

Oppskriften er for 3-4 personer (liten dessertkake). Hvis du vil ha en større kake, kan du doble mengdene og bruke en 24 cm fjærform.

INGREDIENSER

16 Oreokjeks

2 ss smeltet smør

250 ml kremfløte

100 g kremost (romtemperert)

3 ss melis

1/4 ss vaniljeekstrakt

FREMGANGSMÅTE

Bunn

Knus 10 Oreokjeks i en bolle til fine smuler. Du kan også legge kjeksen i en frysepose og knuse kjeksen ved å banke posen med en panne eller kjevle. Alternativt kan du også bruke blender på kjeksene.

Bland det smeltede smøret med de knuste kjeksene og press Oreo-massen inn i bunnen av en fjærform (12 cm). Pass på at overflaten er relativt jevn og at kantene er rette.

Kremet ostekrem

Pisk fløten til krem i 3-4 minutter.

Pisk kremost, melis og vaniljeekstrakt sammen i en stor bolle til konsistensen er kremaktig.

Bland kremostblandingen og pisket krem ​​sammen.

Knus 2 Oreokjeks i mindre stykker og ha i kremen. Rør blandingen sammen med en slikkepott.

Fordel kremen på toppen av kjeksbunnen, og sørg igjen for at overflaten er jevn og kantene rette - det gir penest resultat. Fordel de siste kjeksene på toppen av kaken.

Sett ostekaken i kjøleskapet i 5-6 timer eller over natten, og den er så klar for servering.

Tips! Sett ostekaken i fryseren noen timer før servering for en iskremversjon.

Du kan også se fremgangsmåte i videoen nedenfor.

Kanskje er du også interessert i...