
Kos med grønnsaker
De ser helt like ut og det er ikke så rart. Tvillingene Lene og Linda Engelstad (39) har mye til felles og er i alle fall like interessert i mat. Interessen startet tidlig under oppveksten i Øyer i Gudbrandsdalen, men skjøt for alvor fart da de var i 20-årene. De gikk stadig til innkjøp av nye kokebøker som ble brukt flittig, og de startet matklubber med familie og venner.

Søstrene bak Our Kitchen Stories
Nå står søstrene bak den populære bloggen og Instagramkontoen Our Kitchen Stories og gjør stor suksess med fristende bilder og enkle fremgangsmåter. For dem er mat ganske mye – hygge, kos, oppmuntring, avslapning, noe å snakke om og noe å tenke på. Faktisk har de tenkt så mye at det ble bok av det.

Alt med måte
Tvillingene følger ikke bestemte regler eller regimer, men har en enkel leveregel: Alt med måte. Det er prinsipp de mener fungerer for alle. De er opptatt av å spise sunn, variert og næringsrik mat. Vegetarmat har på en naturlig måte fått større og større plass. Ikke fordi de må spise «kjøttfritt». De er bare veldig glad i det.
– Vegetarmat kan du lage både når du ønsker noe sunt og godt i hverdagen og når du skal ha middagsgjester i helgen. Det er rett og slett noe du kan spise når du skal unne deg noe litt ekstra. Vegetarmat er langt mer enn «kjøttfri mandag». Det rommer hele spekteret, sier søstrene.

Smaksrike vegetarmiddager
Søstrene håper at de også i 2019 kan inspirere ikke-vegetarianere til å nyte og kose seg enda mer med vegetarmat.
– For mange er store deler av desember en måned med mye kjøtt og tung julemat. Da tenker vi at det er deilig å starte nyåret med freshe, smaksrike vegetarmiddager, som for eksempel spicy curry, supper fulle av deilige grønnsaker og vintersalater med nøtter og ost.

Vegetaretter for enhver smak
– Hva er den beste måten å øke forbruket av grønnsaker på?
– Finn oppskrifter du virkelig liker! «Må-ting» fungerer sjelden i lengden og poenget med å spise vegetarmat er, som med annen mat – at den skal spises fordi du virkelig har lyst på det! Lag gryter og gratenger med masse deilige grønnsaker – de færreste savner kjøtt når de spiser det. Fyll bordet med ovnsbakte grønnsaker, dipper, sauser, ristede nøtter og couscous la alle fylle pitabrød med det de måtte ønske. Sett av en dag i uka til å bruke opp rester av grønnsaker du har i kjøleskapet! Det er en fin måte å få spist masse grønnsaker på og en genial måte å forhindre at du må kaste mat.
Kjøp boken Vegetar Kosemat, Cappelen Damm, kr 399.