© Vegard Breie / Linda Engelstad / Lene Engelstad

Ny vegetar-kokebok fra søstrene Engelstad

Stadig flere ønsker å begrense inntaket av kjøtt. Lene og Linda Engelstad nyter måltider med grønnsaker fordi det er godt. Og det er lett å la seg friste. Boken Vegetar kosemat fra skaperne av bloggen og instagramkontoen Our Kitchen Stories er perfekt for deg som vil redusere kjøttinntaket.

11. mars 2019 av Åshild Breiann
Our Kitchen Stories
Tvillingene Lene og Linda Engelstad blir aldri lei av å snakke om eller spise grønnsaker. © Vegard Breie

Kos med grønnsaker 

De ser helt like ut og det er ikke så rart. Tvillingene Lene og Linda Engelstad (39) har mye til felles og er i alle fall like interessert i mat. Interessen startet tidlig under oppveksten i Øyer i Gudbrandsdalen, men skjøt for alvor fart da de var i 20-årene. De gikk stadig til innkjøp av nye kokebøker som ble brukt flittig, og de startet matklubber med familie og venner.

brokkoli
Vegetarisk brokkolisalat© Linda Engelstad, Vegard Breie

Søstrene bak Our Kitchen Stories

Nå står søstrene bak den populære bloggen og Instagramkontoen Our Kitchen Stories og gjør stor suksess med fristende bilder og enkle fremgangsmåter. For dem er mat ganske mye – hygge, kos, oppmuntring, avslapning, noe å snakke om og noe å tenke på. Faktisk har de tenkt så mye at det ble bok av det.

Terte
Terte med karamellisert pære, rødløk og chévre© Linda Engelstad/ Lene Engelstad

Alt med måte

Tvillingene følger ikke bestemte regler eller regimer, men har en enkel leveregel: Alt med måte. Det er prinsipp de mener fungerer for alle. De er opptatt av å spise sunn, variert og næringsrik mat. Vegetarmat har på en naturlig måte fått større og større plass. Ikke fordi de må spise «kjøttfritt». De er bare veldig glad i det. 

– Vegetarmat kan du lage både når du ønsker noe sunt og godt i hverdagen og når du skal ha middagsgjester i helgen. Det er rett og slett noe du kan spise når du skal unne deg noe litt ekstra. Vegetarmat er langt mer enn «kjøttfri mandag». Det rommer hele spekteret, sier søstrene.

Our Kitchen Stories
Skaperne av Our Kitchen Stories© Vegard Breie

Smaksrike vegetarmiddager

Søstrene håper at de også i 2019 kan inspirere ikke-vegetarianere til å nyte og kose seg enda mer med vegetarmat.

– For mange er store deler av desember en måned med mye kjøtt og tung julemat. Da tenker vi at det er deilig å starte nyåret med freshe, smaksrike vegetarmiddager, som for eksempel spicy curry, supper fulle av deilige grønnsaker og vintersalater med nøtter og ost. 

© Linda Engelstad / Lene Engelstad

Vegetaretter for enhver smak

– Hva er den beste måten å øke forbruket av grønnsaker på?

– Finn oppskrifter du virkelig liker! «Må-ting» fungerer sjelden i lengden og poenget med å spise vegetarmat er, som med annen mat – at den skal spises fordi du virkelig har lyst på det! Lag gryter og gratenger med masse deilige grønnsaker – de færreste savner kjøtt når de spiser det. Fyll bordet med ovnsbakte grønnsaker, dipper, sauser, ristede nøtter og couscous la alle fylle pitabrød med det de måtte ønske. Sett av en dag i uka til å bruke opp rester av grønnsaker du har i kjøleskapet! Det er en fin måte å få spist masse grønnsaker på og en genial måte å forhindre at du må kaste mat.  
Vegetar kosemat
Vegetar kosemat© Linda Engelstad / Lene Engelstad

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...