Maten du har lyst på nå

Etter uker med julemat er det grønnsaker med deilige asiatiske smaker vi har lyst på nå!

5. januar 2016 av Kommersiell redaksjon

Ikke et vondt ord om den norske høytidskosten, men når vi har spist vår dose pinnekjøtt, ribbe, pølse og medisterkaker er det ikke rart vi får lyst på noe helt annet. Noe med litt hete, litt krydder og lettere retter.

Nordmenn elsker asiatiske smaker. Helt siden 70-tallets kinarestauranter poppet opp i hver et veikryss over det langstrakte land, har vi latt oss friste av sursøte smaker, sterke Szechuan-retter og friterte bananer. Og med årene kom nye favoritter. Vi omfavner det thailandske kjøkkenet, de vietnameiske smakene og nå også de trendy koreanske rettene.

Det kan være tidkrevende å lage asiatisk mat, og det som tar tid er å lage paster og sauser. Men det er her smakene ligger og de er viktige for sluttresultatet. Så hvorfor ikke være lur og gå for gode ferdige produkter?

Velg gjerne produkter uten tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. Råvarene må fortsatt være friske, men å jukse litt med en saus eller paste er helt akseptabelt selv for proffer på kjøkkenet. Da er det ingen sak å lage deilige retter på kort tid med ingredienser du får tak i helt vanlig butikker.

Santa Maria har et utvalg woksauser som er basert på ingredienser som soyasaus, fiskesaus og sesamolje – helt som om du skulle ha laget dem selv fra bunnen av. Disse ingrediensene er viktige for at retten skal smake autentisk og de inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Sausene egner seg godt til en enkel wokrett med fisk eller kjøtt, herlige, sprø grønnsaker og Premium Egg noodles. Sausene kan også lett brukes som topping på et stykke fisk eller kjøtt som du tilbereder i ovnen.

Serien av woksauser fra Santa Maria inneholder tre spennende varianter og de er enkle å ta i bruk. En flaske av Santa Marias woksaus inneholder åtte porsjoner. Etiketten på flasken har en smart strek  som anmerker når du har brukt halve innholdet i flasken. Du kan lagre den lenge med korken på i kjøleskapet selv om du har åpnet flasken. Woksausene på flaske er fersktappet til forskjell fra posene med kryddermiks som blandes ut med vann.

Asiatisk mat er lett å lage, og er akkurat det vi er ute etter en periode hvor vi har tilbragt mye tid på kjøkkenet. Santa Maria har smakfulle oppskrifter tilgjengelig på sin nye hjemmeside. Her kan du la deg inspirere av fristende middagstips og få råd til hva du kan bruke de til.

Santa Marias woksauser

La deg friste av de naturlige sausene uten tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Det skal så lite til å lage en spennende middagsrett for deg og familien din. 

Santa Maria Asian Wok Pad Thai

Sausen kan brukes til Pad Thai. Dette er en klassisk thairett med kylling, risnudler og toppet med deilige peanøtter. Den lager du lett på få minutter ved å bruke til sammen åtte ingredienser og woksausen som kronen på verket. Den karakteristiske syrlige smaken i Pad Thai kommer blant annet fra Tamarind, en erteplante som er veldig vanlig i det asiatiske kjøkken.

Asian Wok Sweet & Sour Organic

Hva er vel det asiatiske kjøkkenet uten en sur-søt saus? Dette er seriens økologiske valg og den passer veldig godt til Sweet and Sour Wok med økologiske grønnsaker, kylling, svin, fisk eller skalldyr. Med ti ingredienser og en koketid på 15 minutter kan du med andre ord lage et heløkologisk måltid som gir deg den ekte følelsen av Asia.

Asian Wok Soy & Sweet Chili

Soya-Sweet Chili Wok er en klassisk asiatisk rett med friterte stimler av enten kylling, svin eller biffkjøtt i en salt-søt saus. Den lager du på femten minutter og du trenger åtte ingredienser totalt. Retten har elementer av deilig chili som leker lett med smaksløkene dine, mens saltet fra soyaen balanserer sødmen.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...