© Gry Traaen

Mat-Trines snarveier på kjøkkenet

Slik "jukser" Norges største matblogger.

18. august 2015 av Lisbeth Skøelv

Trine Sandberg (50) er Norges største matblogger og en stor suksess med over 125 000 solgte eksemplarer av kokeboken ”Trines mat” og snart aktuell med ny kokebok. – Jeg tar også noen snarveier på kjøkkenet, avslører hun til tara.no. Her er bloggerens egne tidsbesparende knep: 

1. Bruker ferdigbuljong

– Jeg lager hjemmelaget kraft jeg også, men på en travel onsdag har jeg ikke alltid tid til å koke kraft på et bein i timevis, og da gjør jeg som folk flest, jeg bruker buljongterninger eller ferdig-fond. Det har jeg ingen dårlig samvittighet for. Man kan ikke rekke alt her i verden.

2. Kjøper brød

– Siden jeg ikke alltid har tid til å bake alt brødet vi trenger, kjøper jeg ofte brød. Det er jo så mye godt brød å få kjøpt, så gode alternativer at jeg ikke orker å slite meg ut for å kunne si at jeg harhjemmelaget brød. Det gjelder å finne ut hva som er viktig for den enkelte og vie tiden sin til det. Hjemmelaget brød er ikke det viktigste for meg.

 

3. Pascal-kake til bursdag

– Jeg skulle til å si at jeg aldri har kjøpt ferdigkake til bursdager, men det er faktisk ikke helt sant. Jeg kjøpte en gang et par kakestykker fra Pascal da mannen min hadde bursdag og det bare var vi to som skulle feire, og det bare var et par dager til jeg skulle levere manus til min første kokebok. Nå er jo ikke Pascal hvem som helst når det gjelder kaker, så det får gå, men jeg ville aldri kjøpt for eksempel ferdig rullekake i butikken eller en stor kake til bursdagen til en i familien. Jeg legger ekstra mye kjærlighet i kaker til mine nærmeste. Men om jeg absolutt ikke har tid til å bake selv, kan en kake fra Pascal være en bra erstatning.

4. Mannen vasker opp

– Mannen min og jeg er et godt team, og siden jeg lager det meste av maten hjemme, tar han ofte oppvasken! Jeg tror han føler at han bidrar på sin måte, og det er jeg veldig glad for, for du kan velselv tenke deg hvor mye oppvask det er på kjøkkenet til en matblogger?

Trine Sandberg er i høst aktuell med kokeboken ”Trines mat 2”.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...