Luksuriøse fastelavensboller

Saftige fastelavensboller med nydelig fyll!

25. januar 2017 av Yvonne Eriksson

Ingenting smaker bedre enn nybakte fastelavnsboller. La deg friste av denne deilige oppskriften. 

 

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★ 

Tid: 30 min. + 40 min. heving + 12 min. steketid

Antall: 12 stk.


Grunndeig:
 


1 ½ dl melk

60 g smør

25 g gjær

7 dl hvetemel (420 g)

1 ts bakepulver

½ ts salt

4 ss lys sirup

1 egg

Pensling:

1 vispet egg

 

Fyll:

2 ss mandler

250 g mandelmasse

1 ½ ss sukker

½ dl vann

3 dl kremfløte

 

Pynt:

Melis 

 

Noe varmt å drikke til bollene? Himmelsk god kakao med én hemmelig ingrediens!

 

Slik gjør du:


1. 
Varm opp melk og smør til det er fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren ned i en bakebolle og hell over melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst.

2. 
Bland melet med bakepulver og salt, og ha det i bakebollen. Ha i sirup og egg. Arbeid deigen godt sammen i ca. 15 min. for hånd eller ca. 10 min. i kjøkkenmaskin.

3. Form deigen til 12 boller og sett dem på en steke­plate kledd med bakepapir. La dem heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 40 min. Sett ovnen på 225 °C.

4. Pensle bollene med vispet egg og stek nederst i ovnen i 10–12 min. La bollene avkjøles på rist.

5. Fyll: Skåld og skrell mandlene. Stek dem i en tørr panne til de har fått fin farge. La dem avkjøles før du grovhakker dem.

6. Riv mandelmassen og bland den med sukkeret i en kjøkkenmaskin. Spe med vannet, litt av gangen, til du har fått en smidig konsistens. Bland inn de grovhakkede mandlene. Visp fløten. Ha mandelfyll og vispet krem i hver sin kremsprøyte.

7. Skjær av et lokk på bollene. Sprut mandelfyllet i bollene og topp deretter med vispet krem. Sett ”lokket” tilbake og sikt over melis.

Tips! Fastelavnsboller uten fyll kan godt oppbevares i fryseren. Tin bollene i mikroen, og ha deretter i fyllet.  

 

Kanskje er du også interessert i...