© Bulls Press

Bak Tara Smaks forsidekaker til jul

Disse deilige mørdeigkjeksene med kandisert appelsin pryder forsiden av Tara Smaks desemberutgave.

1. desember 2014 av Bulls Press

Mørdeigkjeks med kandisert appelsin

De små forsidekakene er som konfekt å regne og er en vinneroppskrift til julen. Deigen er enkel å lage og en perfekt base for å smaksette med høytidens gode smaker. Her har vi brukt appelsin – både frukt og saft og en anelse sitruslikør – men nøtter, tørket frukt eller sågar sjokoladebiter kan gjøre disse munnfullene til en ny julefavoritt. Oppbevar kjeksen i en kakeboks – da holder den seg i 1 uke.

 

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★

Tid:
30 min. + 1 time i kjøleskapet + 25 min. i ovnen

Antall:
15-20 kjeks

 

40 g pisjtasjkjerner

220 g mykt smør

375 g siktet melis

2 appelsiner, finrevet skall

30 ml appelsinjuice (fra ca. 1 appelsin)

15 ml Grand Marnier eller annen sitruslikør

1 eggeplomme

330 g hvetemel

40 g kandisert appelsinskall, skåret i små biter

salt

mel til utbaking

 

Slik
gjør
du:

1.
Sett ovnen på 180 0C. Fordel pistasjnøttene på et stekebrett dekket med bakepapir, og rist nøttene midt i ovnen til de er gylne, 4-5 min. Skru av ovnen. La dem avkjøle før du grovhakker dem. Sett dem til side.

2.
Pisk smør, 75 g melis og halvparten av appelsinskallet sammen i en kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig.

3.
Rør sammen appelsinjuice og likør i en skål, og sett det til side.

4.
Pisk eggeplommen inn i smørblandingen og tilsett deretter appelsinjuiceblandingen.

5.
Pisk inn mel, kandisert appelsinskall, pistasjnøtter og en klype salt akkurat lenge nok til at det henger sammen.

6.
Ha deigen over på en melet arbeidsflate og form til en ball. Pakk deigen inn i plastfolie, og la den hvile kjølig i 1 time. Sett ovnen på 180 0C når det gjenstår 10 min. av hviletiden.

7.
Kjevle ut deigen til 1 cm tykkelse på en melet arbeidsflate og stans ut sirkler på ca. 5 cm. Fordel på stekebrett dekket med bakepapir og stek midt i ovnen til  kjeksen er gyllen i kantene, totalt 15-20 min. La kjeksen kjølne på brettet.

8.
Bland resten av melisen med revet appelsinskall i en skål. Sikt rikelig med appelsinmelis over kjeksen ved hjelp av en grovmasket sil.

 

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...