© Stockfood

Julerøde tranebærmuffins

Bak deilige muffins med sunne og dekorative tranebær!

10. desember 2015 av StockFood

Det syrlige, røde bæret smaker perfekt i søte kaker og desserter - enten du bruker ferske, frosne eller hermetiske bær. 

 

12 stk.

200 g hvetemel

50 g maisenna

3 ts bakepulver

2 egg

180 g brunt sukker

150 g smør, smeltet

2 ts vaniljesukker

200 g rømme

150–200 g tørkede tranebær

100 g melis

2 ss tranebærsaft

 

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 °C (180 °C varmluft) og legg papirformer i et muffinsbrett med plass til 12 små former.

2. Bland sammen mel, maisenna og bakepulver.

3. Visp eggene i en bolle for seg og rør nedi sukker, smeltet smør og vaniljesukker. Visp godt til sukkeret er oppløst. Ha i rømme og bland forsiktig nedi melblandingen. Ha til slutt i tranebærene og fordel røren i de 12 formene.

4. Stek midt i ovnen i 25–30 min. til overflaten er blitt gyllenbrun. Ta ut av ovnen og la muffinsene avkjøles i formen.

5. Rør melisen ut i tranebærsaften til passe tykkelse. Drypp over de kalde muffinsene, la glasuren stivne og server.

Kanskje er du også interessert i...