© Opplysningskontoret for frukt og grønt

Grønnsakwok med Flower Sprout

Flower sprout er en spennende og allsidig kålgrønnsak som skal være en krysning av grønnkål og rosenkål. Her har vi den i wok sammen med paprika, selleri, vårløk og svartkål.

13. oktober 2015 av Bjørnhild Fjeld

Ingredienser

100 g flower sprout

1 stk rød paprika

2 stk gulrot

1 skive knollselleri (sellerirot)

2 stk vårløk

4 blad svartkål (grønnkål kan også brukes)

1 ss solsikkeolje

1 ss revet frisk ingefær

1 båt hvitløk

1 dl eplejuice

1 ss honning

1 ss hvitvinseddik

1 dl hakket frisk koriander

 

Slik gjør du det:

Skjær paprika, gulrøtter, sellerirot i strimler og vårløken i ringer. Skjær flower sprout i to.

Fjern midtstilken på svartkålbladene og del bladene i grove biter.

Varm oljen i en wok eller stor panne.

Wok grønnsakene, revet ingefær og hakket hvitløk i ca. 5 minutter ved sterk varme.

Bland i eplejuice, honning og eddik.

Smak til med salt og pepper.

Strø til slutt på frisk hakket koriander, og server gjerne med nudler eller ris til.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...