© Opplysningskontoret for frukt og grønt

Grønnsakwok med Flower Sprout

Flower sprout er en spennende og allsidig kålgrønnsak som skal være en krysning av grønnkål og rosenkål. Her har vi den i wok sammen med paprika, selleri, vårløk og svartkål.

13. oktober 2015 av Bjørnhild Fjeld

Ingredienser

100 g flower sprout

1 stk rød paprika

2 stk gulrot

1 skive knollselleri (sellerirot)

2 stk vårløk

4 blad svartkål (grønnkål kan også brukes)

1 ss solsikkeolje

1 ss revet frisk ingefær

1 båt hvitløk

1 dl eplejuice

1 ss honning

1 ss hvitvinseddik

1 dl hakket frisk koriander

 

Slik gjør du det:

Skjær paprika, gulrøtter, sellerirot i strimler og vårløken i ringer. Skjær flower sprout i to.

Fjern midtstilken på svartkålbladene og del bladene i grove biter.

Varm oljen i en wok eller stor panne.

Wok grønnsakene, revet ingefær og hakket hvitløk i ca. 5 minutter ved sterk varme.

Bland i eplejuice, honning og eddik.

Smak til med salt og pepper.

Strø til slutt på frisk hakket koriander, og server gjerne med nudler eller ris til.

Kanskje er du også interessert i...