En frisk og varm nudelsalat med sopp, papaya og nøtter. For dem som ikke bare vil spise vegetarisk, passer disse nudlene godt sammen med grillet laks.
Asiatiske sitrusnudler med shiitakesopp
25 minutter
4 porsjoner
ca. 1 ½ dl usaltede cashewnøtter
250 g shiitakesopp i biter
smør
ca. 300 g eggnudler
1 papaya, i terninger (ca. 3 dl)
Dressing:
1 sitron, revet skall og saft
1 lime, revet skall og saft
1 rød chili, utkjernet og finhakket
3 vårløk, renset og strimlet
¾ dl japansk soyasaus
3 ss fiskesaus
2 ts sesamolje
2 ss flytende honning
2 hvitløksfedd, skrelt og presset
2 ss revet, frisk ingefær
en neve hakket frisk koriander
Slik gjør du:
1. Skrubb sitron og lime godt, og finriv skallet. Bland alle ingrediensene til dressingen.
2. Stek nøttene i en tørr og varm stekepanne. Stek soppen i smør i en stor stekepanne med høye kanter.
3. Kok nudlene ifølge anvisningen på pakken. La dem renne godt av.
4. Ha nudlene og papayaterningene i pannen. Hell over dressingen og bland godt. Strø til slutt over nøttene.