© Ove Lindfors

Asiatiske sitrusnudler

En varm, smaksrik nudelsalat som også er nydelig sammen med laks.

11. februar 2015 av Caroline Hofberg

En frisk og varm nudelsalat med sopp, papaya og nøtter. For dem som ikke bare vil spise vegetarisk, passer disse nudlene godt sammen med grillet laks.

Asiatiske sitrusnudler med shiitakesopp
25 minutter
4 porsjoner

 

ca. 1 ½ dl usaltede cashewnøtter

250 g shiitakesopp i biter

smør

ca. 300 g eggnudler

1 papaya, i terninger (ca. 3 dl)

 

Dressing:

1 sitron, revet skall og saft

1 lime, revet skall og saft

1 rød chili, utkjernet og finhakket

3 vårløk, renset og strimlet

¾ dl japansk soyasaus

3 ss fiskesaus

2 ts sesamolje

2 ss flytende honning

2 hvitløksfedd, skrelt og presset

2 ss revet, frisk ingefær

en neve hakket frisk koriander

 

Slik gjør du:

1. Skrubb sitron og lime godt, og finriv skallet. Bland alle ingrediensene til dressingen.

2. Stek nøttene i en tørr og varm stekepanne. Stek soppen i smør i en stor stekepanne med høye kanter.

3. Kok nudlene ifølge anvisningen på pakken. La dem renne godt av.

4. Ha nudlene og papayaterningene i pannen. Hell over dressingen og bland godt. Strø til slutt over nøttene.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...