Sjokoladekake med chilli
© Stefan Wettainen / Allt om Mat

Ekstra hot sjokoladekake med chili!

Ekstra godt blir det hvis man serverer karamell- eller dulce de leche-iskrem ved siden av kaken. En garantert suksess!

14. september 2023 av Elisabeth Johansson / Choice Agentur

Oppskrift på sjokoladekake med chilli


Tid: 45 min. + 25 min. steketid + 1 time i kjøleskap

Antal: 12-14 stykker

  • 1 liten rød chili
  • 1 tørket guajillo–chili
  • 400 g mørk sjokolade (56-70%)
  • 100 g smør
  • 4 egg
  • 4 dl sukker
  • 2 dl hvetemel

Topping:
  • 1⁄2 boks karamellisert melk (á 397 g)

Glasur:
  • 100 g mørk sjokolade (64-70%)
  • 1 dl kremfløte 
  • 1 ss lys sirup 
  • 2 ts mykt smør


Pynt:

  • 2 New Mexico-chili
  • knuste kakaobønner

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 °C. Fjern frøene og finhakk chilien. Smul i stykker den tørkede chilien smått. Hakk sjokoladen og smelt den sammen med smøret i mikroen eller over vannbad. Ha i frisk og tørket chili, og visp sammen til en glatt krem.


2. Rør egg og sukker hvitt. Ha i sjokoladeblandingen og bland deretter i hvetemelet. Hell røren over i en smurt kakeform med avtagbar kant, ca. 24 cm i diameter. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Ta den ut og la den kjølne.

3. Topping: Smør den karamelliserte melken (se under) over kaken og sett den i kjøleskapet i ca. 1 time.


4. Glasur: Hakk sjokoladen og legg over i en bolle. Kok opp fløte og sirup og hell over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. La kjølne noe og visp nedi smøret. 5. Smør glasuren på kaken. Pynt med chili og kakaobønner.

Karamellisert melk - Dulce de leche

Det lager du selv ved å koke en boks søtet kondensert melk (f.eks. Nestlé) i 2-4 timer i den uåpnede boksen. Legg boksen på siden i en kasserolle, og hell på vann. Det skal dekke ca. 2/3 opp på boksen. Pass på å etterfylle med varmt vann etter hvert, så det ikke koker tørt, og snu på boksen av og til. Jo lenger du koker, jo tykkere blir dulce de lecheen. Avkjøl boksen under rennende kaldt vann før du åpner den, og pisk innholdet glatt. Resten smaker godt som pålegg eller som topping på iskrem.

Sjokoladekake med chilli
© Stefan Wettainen / Allt om Mat

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...