fretex

Å levere alle typer tekstiler til gjenvinning sparer miljøet for unødvendig restavfall. Klær som blir gjenvunnet kan brukes til å lage nye produkter!

© Getty Images

Fretex vil ha de gamle trusene dine

Visste du at ødelagte klær også skal kildesorteres? Pierre Robert og Fretex har inngått samarbeid, så tekstilene ikke havner i søpla!

6. april 2018 av Merethe Hommelsgård

ALLE tekstiler kan gjenvinnes

Ja - det er faktisk slik at Fretex vil ha dine hullete strømpebukser og truser uten strikk! 

Det de færreste kanskje vet er at ødelagte klær også kan (og bør) resirkuleres. Dette vil Fretex gjøre noe med, og derfor har de gått sammen med Pierre Robert for å sammen redusere problemet med tekstilavfall.

Så nå kan du gi de single sokkene dine til Fretex!

Fretex truser og sokker
Kildesorteres:

Nordmenn er flinke til å donere bort gamle klær eller la dem gå i arv. Men hva med plaggene som ikke kan brukes om igjen?

© Getty Images

Slik gjør du

Som regel havner ofte slitt og brukt tøy i søpla. Spesielt undertøy. 

Dette vil Pierre Robert gjøre noe med! Det vil derfor finnes informasjon om returordningen på alle nye forpakninger fra Pierre Robert, og forklaring på hvordan man leverer tekstilene til Fretex.

For å kildesortere ødelagte klær og tekstiler behøver du bare å legge dem rene og tørre i en pose som du skriver "tekstilavfall" utenpå.

Du kan også bruke Fretex sine egne oransje poser som du får gratis hos Fretex. Posen leverer du som vanlig i en hvilken som helst Fretex-boks.

Dette er noe av det du kan levere inn:

  • Single sokker
  • Gamle truser
  • Revnede strømpebukser
  • Hullete laken
  • Stilongser med morken strikk
  • Babybodyer med flekker

Kildesortering for miljøet

Administerende direktør i Pierre Robert, Hege Holter Brekke innrømmer at tekstilbransjen er en del av problemet med tekstilavfallsproblemet.

- Bransjen har en rekke utfordringer knyttet til miljø, men løsningen er heldigvis relativt enkel, sier hun.

- Vår oppgave er å spre informasjon og kunnskap om innsamlingssystemet, og komme med oppfordringer til å levere i stedet for å kaste, forklarer Brekke.

Pierre Robert har bærekraft som fokusområde og Brekke synes derfor det er naturlig at de tar ansvar for at tekstilene går til gjenvinning.

- Avfall har stor verdi, og Fretex får inntekter av å selge tekstilavfallet videre til resirkulering. Det er godt å vite at man kan bidra til sosialt arbeid, samtidig som man hjelper miljøet, avslutter Brekke.

Kilde: Pressemelding fra Polhem

Visste du at:
Visste du at:

1 kg klær til gjenbruk erstatter 0,6 kg nye klær? (Kilde: Fretex)

© Getty Images

Her kan du gi gaver til Fretex:

- I Fretexboksene - du finner din nærmeste Fretexboks i kartet
- I butikkene til Lindex, Bik Bok, Cubus og Dressmann.
- Ved å bruke Fretexposen på Posten.

Kilde: Fretex.no

Kanskje er du også interessert i...