viltgryte elg oppskrift
Oppskrift på viltgryte med elg:

En av Sveriges mest profilerte kokker Anders Levén har gitt ut bok med deilige oppskrifter for den som liker smaken av vilt!

© Anders Levén / Vilt godt / Vigmonstad Bjørke

Viltgryte med elg

En smaksrik viltgryte med et hint av kanel, koriander, spisskummen og chili. Ikke de klassiske smakene man vanligvis forventer til elg - men virkelig en fulltreffer!

6. oktober 2018 av Anders Levén / Merethe Hommelsgård

Karrigryte med elg

En smaksrik viltgryte med et hint av kanel, koriander, spisskummen og chili. Ikke de klassiske smakene man vanligvis forventer til elg - men den langsomme tilberedingen sammen med krydderet bringer det magre kjøttet til uante høyder, bare prøv!

Oppskrift på viltgryte rekker til 4 porsjoner

Dette trenger du til gryteretten:

  • 800 gram grytebiter av elg (bog eller mørbrad)
  • 2 gule løk
  • 2 hvitløk fedd
  • 2 gulrøtter
  • 10 ferske sjampinjonger
  • rapsolje til steking
  • 2 ss tomatpure
  • 1 kanelstang
  • 2 laurbærblad
  • 2 ss knuste korianderfrø
  • 1 ss spisskummen
  • 1-2 ts chiliflak
  • salt og pepper
  • ca. 7 dl vann
  • 1 kjøttbuljongterning

Tilbehør til viltgryte:

  • ris eller kokte poteter

Slik lager du viltgryte:

  1. Forvarm stekeovnen til 125C. 
  2. Skjær kjøttet i ca. 2X2 cm store biter. 
  3. Skrell løk, hvitløk og gulrøtter. Skjær også løk, gulrøtter og sjampinjong i ca. 2 cm store biter. Finhakk hvitløken.
  4. Stek kjøtt, løk, gulrøtter og sjampinjong i olje i to omganger på middels varme i en stekegryte til alt har fått fin farge.
  5. Legg alt tilbake i stekegryta. Tilsett hvitløk, tomatpure og krydder.
  6. Smak deg fram med salt. La krydderet våkne i oljen. Tilsett vann og buljongterning.
  7. Gi det hele et oppkok på komfyren. Legg deretter på lokk og sett gryta i stekeovnen. La det koke ferdig i stekeovnen, det tar ca. 2-2,5 time. Kjøttet skal være ordentlig mørt.
  8. Smak om det trengs mer salt. Buljongen skal ha god smak, men ikke være for peppersterk. Ris eller kokte poteter er utmerket tilbehør.
viltkokeboka Anders Levén
Vilt godt!

Anders Levén er en av Sveriges mest profilerte kokker, kjent fra TV, radio og tidsskrifter. I snart tretti år har jakt og vilt vært hans store interesse. Her presenterer han et femtitalls nye oppskrifter for alle som jakter og elsker smaken av vilt.

© Anders Levén / Vilt godt / Vigmonstad Bjørke kr. 199,

Deilige viltretter

Kortreiste råvarer møter smaker fra Thailand, Marokko og Sør-Afrika. Lag deilige viltretter med både klassiske og eksotiske krydder fra alle verdens hjørner.

Følelsen av å tilberede vilt som du har felt selv er vanskelig å slå. Selv om du ikke jakter selv, er råvarer fra skog og mark det beste grunnlaget for et godt måltid. I den fristende Viltkokeboka finner du retter med forskjellige stykningsdeler av viltet, og i de fleste oppskriftene kan du benytte akkurat det kjøttet som du har tilgang til.

Prøv den sørafrikanske bobotien med kvernet kjøtt av elgkalv, shish kebab med flatbiff av elg, karrigryte med elgstek eller chili med kvernet elgbog. Eller hva med godt krydrete hjemmelagde pølser, en saftig burger eller pizza med tynne skiver av elgbiff? Dette er retter som både jaktlaget og familien kommer til å elske!

Vin til viltgryte?

Kanskje er du også interessert i...