Påskemat som smaker:
Påskemat som smaker:

Lammestek med geitost og rødvinssaus

Vær raus med krydderet i påsken

Påsken er ikke den samme uten et saftig lammelår godt krydret med rosmarin og hvitløk. Visste du at forskning faktisk viser at krydder og urter ikke bare er snadder for ganen, men også er med på å gi velvære til hele kroppen?

Santa Maria krydder og urter hever enhver matrett og kan være en fin erstatning for salt i maten. Men det mange ikke vet er at de også inneholder vitaminer, mineraler og antioksidanter, og kan være med på å dempe såkalt oksidativt stress i kroppen som er assosiert med en rekke helseplager. 

På den måten kan for eksempel rosmarin, timian og oregano både gi lammelåret en deilig smak, og samtidig bidra til å forebygge sykdommer. Og hvis du i tillegg reduser litt på saltet så bidrar du også til at hjertet får slå mot et sunnere blodtrykk.

Middelhavsdietten inspirerer

I den helsebringende middelhavsdietten dominerer krydder og urter av høy kvalitet. Lammesteken smøres inn med en fransk urteblanding, kyllinglåret med rosmarin og timian og fiskefileten smørstekes med en urtekvast i stekepannen. De vet godt at krydder både løfter smaksopplevelsen, er helsebringende og beskytter kjøttet mot å danne helsefarlige stoffer når det stekes.

Så når påsken nå står for døren, og både kyllinglår og lammestek skal nytes, vil jeg at du skal unne deg godt kvalitetskjøtt som du smaksetter rikelig og riktig. Våg å være litt ekstra raus med krydderet denne gangen. Gni kjøttet inn med favoritturtene dine, eller kjøp en god krydderblanding i butikken som er spesialtilpasset påskens gode lam. På den måten vil smaken av norsk utmark og gode urter spille hverandre gode og pirre både gane og kropp.

Oppskrift på herlig krydret lammestek med geitost og rødvinssaus.

I denne oppskriften krydres lammesteken med hvitløk og krydderblandingen Herbes de Provence fra Santa Maria, potetene gratineres med geitost, før alt serveres med en himmelsk rødvinssaus og sesongens grønnsaker – mange gode smaker og mye godt for helsa. 

Kanskje er du også interessert i...