ananasdrink
Pineapple bubbles:

Gul og herlig med tropisk smak - skål!

© Foto: Lisa Björner/Allt om Mat

Tropiske smaker: Cocktail med champagne og ananas

Boblende og fargerik drink som skaper høy stemning på jentekvelden!

17. november 2018 av Av Anna Wendt

Pineapple Bubbles

Tropiske smaker i en herlig kombinasjon. Oppskriften krevet vaniljevodka, denne typen smakstilsatt vodka får du tak i blant annet fra vodkamerket Absolut, eller du kan lage den selv ved å legge en vaniljestang i en flaske vodka og la den stå i tre–fire dager.

Juicene kan du også lage selv dersom du har en juicemaskin, eller du kan kjøpe fra butikken. Husk at det alltid smaker best med ferske ingredienser i en drink!

Champagne-drink:

Visste du dette om bobler i drinker?

Ekte fransk champagne er som regel friskere og strammere og har en mer tydelig smak enn andre typer boblevann. Men her er det snakk om små nyanser, og drinkenes andre ingredienser spiller inn og skjuler i en viss grad champagnens sublime smakstoner. 

Så her går det naturligvis godt an å bytte ut ekte champagne med en annen type tørr musserende vin, gjerne noe som produseres på samme måte som champagne, f.eks. fransk crèmant eller spansk cava. Hvis man velger en altfor enkel musserende vin eller en søt type, kan man miste friskheten som helst bør være i drinkene.

Kan du forskjell på cava, champagne, cremant og prosecco?

tropisk drink
Tropisk drink:

Ananas, pasjonsfrukt og vanilje blandet med deilige champagnebobler er ikke feil!

© Foto: Lisa Björner/Allt om Mat

Ingredienser til tropisk drink:

Tid: 5 min. Antall glass: 1

  • 4 cl vaniljevodka
  • 3 cl ferskpresset sitronsaft
  • 2 cl pasjonsfruktsaft
  • 4 cl ananasjuice
  • 2 cl sukkerlake
  • isbiter
  • 10 cl champagne, godt avkjølt

Slik lager du ananasdrink:

  1. Rist alle ingrediensene utenom champagnen sammen i en cocktailshaker med isbiter. 
  2. Sil over i et stort glass og fyll opp med champagnen. 
  3. Pynt gjerne med en bit frisk ananas eller ananasblad som på bildet.

Kanskje er du også interessert i...