Karamellpudding
Karamellpudding som dessert:

Forbered deg til høytiden med en fantastisk karamellpudding.

© Getty Images

Oppskrift på klassisk karamellpudding

Det blir ikke ordentlig jul uten den klassiske og smakfulle karamellpuddingen!

21. desember 2018 av Merethe Hommelsgård

En klassiker som aldri blir gammel

Julen er full av tradisjoner, med god mat og deilige julekaker som viktige ingredienser, men mange har dårlig tid og spesielt selveste julaften. Da er det fint med alt som er gjort på forhånd! Det fine med karamellpuddingen er nettopp at den absolutt kan lages på forhånd! 

Lag den gjerne dagen før og avkjøl den over natten før den hvelves over på fat og serveres med pisket fløte.

karamellpudding med pynt
Rund og fyldig smak:

Et godt tips er å bytte ut fløte med Viking Melk som gir en rund og fyldig smak på karamellpuddingen.

Ingredienser til karamellpudding:

  • 100g sukker til karamell

  • 5 egg

  • 5 ss sukker

  • 5 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang

  • 2 bokser Nestlé Viking Melk

Porsjonen passer til en 2 liters brødform. 

Slik gjør du for å lage karamellpudding:

  1. Kok opp Vikingmelk, sukker og vaniljepulveret eller en splittet vaniljestang. 
  2. Visp egg lett sammen i en bolle. 
  3. Visp gradvis inn den varme blandingen. Sil og ha i formen.
  4. Sett formen i en langpanne nederst i ovnen. Fyll pannen med varmt vann til det står godt oppover utsiden av formen. Vannet må ikke koke. 
  5. Stek karamellpuddingen ved 130 C i ca. 2 timer. Den skal være fast tvers igjennom. Når du trykker med baksiden av en skje på overflaten av puddingen, skal den kjennes fast og elastisk.
  6. Avkjøl karamellpuddingen helt i formen.
  7. Lag karamell ved å brune sukkeret direkte i formen. Eller bland sukker og vann i en kasserolle og smelt på høy varme. La koke til det har karamellisert og fått en fin brunfarge. Hell i en 2 liters form og drei formen rundt slik at karamellen fordeler seg jevnt i bunnen og rundt kantene. Sausen vil stivne og bli hard.

Tips: Som tilbehør til karamellpuddingen smaker det godt med kjøleskapstemperert Viking Melk som piskes til krem, eller friske bær!

Riktig god jul :)

Kanskje er du også interessert i...