enkel ostekake
Enkel ostekake:

Denne kaken lager du på bare 30 minutter!

© Sykt enkelt / Frisk Forlag / Erik Sæter Jørgensen

Oppskrift på enkel ostekake uten melk og egg

Dette er en kjempegod ostekake som du lager på under 30 minutter. Den er vegansk, det vil si uten egg, melk og gelatin - perfekt for alle som er allergiske, samt vegetarianere og andre som ikke spiser gelatin.

13. oktober 2018 av Mari Hult / Merethe Hommelsgård

Rask vegansk hverdagsmat

Oppskriften på denne veganske ostekaken er hentet fra boken Sykt enkelt fra bloggeren Mari Hult. Hennes blogg vegetarbloggen.no har flere tusen lesere om dagen. Hult har tidligere samlet flere av sine mest populære oppskrifter i boken Sykt godt

Den nye boken Sykt enkelt har over 100 oppskrifter på raske, enkle, veganske hverdagsretter. Her finner du one pot pasta og vegedillas, curry, bowls, sprøstekt tofu, ostekake og vegansk bacon.

Maten lager du på maks 30 minutter og med maks 10 ingredienser, og alle ingrediensene finner du på dagligvarebutikken.

sykt enkelt vegansk kokebok
Sykt enkelt:

Boken er full av oppskriifter som er perfekt for både veganere, vegetarianere og folk som vil spise mindre kjøtt i en travel hverdag.

© Sykt enkelt / Frisk Forlag / Mari Hult

Vegansk ostekake - uten egg og melk

Dette er en kjempegod ostekake som du lager på under 30 minutter. Den er vegansk, det vil si uten egg, melk og gelatin. 

En av de fine tingene med søtsaker uten disse råvarene er at de ikke bare kan spises av veganere eller folk som velger bort ingrediensene av miljømessige hensyn. De passer også for alle som er allergiske mot nettopp egg og melk, samt vegetarianere og andre som ikke spiser gelatin. 

En ostekake som nesten alle kan spise, tenk på det du! Se flere oppskrifter fra Mari her.

ostekake oppskrift
Ostekake oppskrift:

Inneholder ikke egg, melk eller gelatin - en kake som passer for alle med andre ord!

© Sykt enkelt / Frisk Forlag / Erik Sæter Jørgensen

Ingredienser til en ostekake:

  • 100 g vegansk margarin eller kokosolje (helst kokosolje, den stivner best)
  • 250 g veganske havrekjeks
  • Fyll: 300 g vegansk kremost naturell
  • 1 boks kokosmelk (ikke lett) som har stått i kjøleskapet*
  • 6 ss sukker
  • 1 sitron
  • 1 ts vanilje
  • bær og/eller frukt til pynt

*Det er viktig med høyt fettinnhold slik at deler av kokosmelken stivner. NB. Ikke rist på boksen. Eventuelt kan du bruke stivpisket plantekrem.

Framgangsmåte for å lage enkel ostekake:

  1. Smelt margarin eller kokosolje. 
  2. Ha havrekjeksen i en foodprocessor og kjør til smuler. 
  3. Ha i den smelta margarinen/oljen og kjør til det henger sammen. 
  4. Press blandingen ut i bunnen og langs kantene av en terteform med diameter på ca. 20–22 cm. Sett kaldt mens du gjør klar fyllet. 

Fyll til ostekake: 

  1. Tørk av foodprocessoren (du trenger ikke å vaske den). Ha i kremost, det harde laget som har samlet seg på toppen i kokosmelkboksen, og sukker. 
  2. Riv sitronskallet og ha det i sammen med vanilje. Kjør til en jevn krem. Smak eventuelt til med litt mer sukker og/eller sitronsaft. 
  3. Hell blandingen utover i formen og la den stå kaldt til servering. 
  4. Topp med frukt eller bær og kos deg med kaken!

Kanskje er du også interessert i...