jordbær saft
Saft med jordbær:

Test ut denne forfriskende oppskriften med jordbær i sommer! Enkel å lage og passer alle anledninger.

© Getty Images/Lisa Björner/Allt om mat

Slik lager du superenkel jordbærsaft

I stedet for å koke saft, kan du la den «lage seg selv» i kjøleskapet. Jordbærsaften passer like godt til frokost som til sommerfesten.

17. juli 2018 av Anna Wendt

Jordbær hører sommeren til, både som dessert, i salater eller som snacks. Denne forfriskende jordbærsaften passer like godt til frokost som til sommerfesten. Og det beste av alt, den lager seg selv i kjøleskapet. Enklere blir det ikke

Tilsett is og alkohol om du ønsker det, eller server den som en alkoholfri Strawberry Daiquiry. Nam!

Oppskrift på jordbærsaft

Tid: 15 min. + 1 døgn i kjøleskapet

Mengde: ca. 1 ½ liter

  • 2 liter jordbær
  • 5 dl vann
  • 5 dl sukker per liter avrent saft

Tilbehør:

  • limeskiver
  • limesaft
  • isbiter

Se fremgangsmåten under bildet:

jordbær
Jordbærsesong:

Norske jordbær er vel verdens beste? 

© Getty Images

Slik lager du jordbærsaft:

  1. Rens jordbærene og blend dem i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Bland mosen med vann i en stor bolle eller mugge, dekk over med plastfolie, og la stå i 1 døgn i kjøleskapet.
  2. Ta ut av kjøleskapet og la jordbærene renne av gjennom en saftsil i ca. 30 min. Mål opp saften og ha i riktig mengde sukker. Rør godt til sukkeret er oppløst.
  3. Hell saften over på rene flasker og sett dem i kjøleskapet, eller frys ned saften til senere bruk.
  4. Spe ut saften med vann etter smak ved servering. Ha gjerne i litt presset limesaft for å balansere sødmen. Server i glass med isbiter og pynt gjerne med en skive lime.

Tips:

Bland litt hvit rom eller tequila og isbiter i jordbærsaften, og server som en frisk drink på sommerfesten.

alkoholfri strawberry daiquiry
Saft med jordbær:

Forfriskende og deilig saft som lager seg selv. Perfekt i sommervarmen! Og den passer like godt til sommerfesten! 

© Lisa Björner/Allt om mat

Kanskje er du også interessert i...