beersecco øl og vin
Vininspirert øl:

Utgangspunkt var å skape et øl som kunne minne om en frisk, sprudlende hvitvin, men som fremdeles var et ekte øl, brygget på tradisjonelt vis.

© Getty Images

Drikke til sjømat: Har du hørt om "beersecco"?

Prøv noe helt spesielt til rekene i sommer. Vininspirert øl med «champagnekork» og en lett, frisk prosecco-lignende smak.

12. juli 2018 av Linda Merete Handeland og Merethe Hommelsgård

"Beersecco" - en musserende øl

Hvis du har lyst til å prøve noe helt spesielt til sjømaten i sommer, bør du kanskje ta en titt på det nyeste brygget som kommer fra Trondheimsbryggeriet E.C. Dahls. De presenterer nemlig noe de tror ingen i Norge har opplevd før – nemlig en «beersecco».

Øl E.C. Dahls martina
Inspirert av prosecco:

Brygget lever i grenseland mellom en musserende vin og øl, serveres fra 0,75 liters flaske med «champagnekork.

© E.C. Dahls

Brukte druejuice i ølet

Det er E.C. Dahls’ amerikanske bryggmester Wolfgang Lindell som står bak "beerseccoen", som har fått navnet Martina. Ølet er oppkalt etter hans kone som vokste opp på en vingård i Kroatia.

Hovedingrediensene er fremdeles vann, bygg og gjær – men med en spesiell tvist. For å få frem lignende karakteristikker som du finner i en prosecco, valgte Lindell og hans medarbeidere hos E.C. Dahls å tilsette ren druejuice fra hvite druer i tillegg til ølgjær i gjæringsprosessen. 

Valget av humler og gjær ble også gjort med tanke på å frembringe assosiasjoner til prosecco.

Siden "beerseccoen" inneholder 12 prosent alkohol, er det viktig å huske på at dette ikke er et brygg du serverer i halvlitersglass. Servér i like store mengder som du ville ha servert musserende vin. Martina passer godt sammen med lette sjøretter som hummer, østers og kaviar – eller alene uten tilbehør.

Kanskje "beerseccoen" blir din nye sommerfavoritt, eller kanskje du sverger til Aperol Spritz? Den velkjente oransje fargen både ser og smaker godt, og oppskriften er veldig enkel. 

Kanskje er du også interessert i...