© Ove Lindfors

Chilibakt laksefilet med gremolatayoghurt

Start uken med en rask, velsmakende og sunn hverdagsmiddag!

3. mars 2014 av Caroline Hofberg

En hverdagsenkel ovnsbakt laks med litt sting og en frisk yoghurtsaus. Smørstekt babyspinat og kokte poteter smaker godt til.

Chilibakt laksefilet med gremolatayoghurt
4 porsjoner

4 porsjonsbiter laksefilet à 150 g
presset saft av ½ sitron
havsalt
1 rød chili, uten frø og finhakket
2 ss olivenolje
et par klyper chiliflak

Gremolatayoghurt:
2 dl gresk eller tyrkisk matyoghurt
revet skall av ½ godt vasket sitron
1 ts flytende honning
1 fedd hvitløk, presset
¾ dl hakket, frisk persille
havsalt


Slik gjør du:
1. Bland ingrediensene til yoghurtsausen.
2. Sett ovnen på 200°. Legg laksefiletene i en langpanne dekket med bakepapir. Press over sitronsaft og dryss over salt.
3. Finhakk chilien. Bland med olivenolje og chiliflak.
4. Pensle chilioljen over laksen. Stek den midt i ovnen i 12-15 min. Server med kokte poteter og yoghurtsaus.

Kanskje er du også interessert i...