brokkolisalat
Lavkarbo brokkolisalat:

Har du smakt brokkolisalat? Den passer til alt og innholdet kan varieres etter hva du har lyst på!

© Tove K. Breistein

Brokkolisalat med pistasjnøtter

Kremet brokkolisalat med bacon og pistasjnøtter. Det må jo bare bli bra! Se den enkle oppskriften på salaten som passer til alt!

14. september 2018 av Trine Wang

Oppskrift på lavkarbo brokkolisalat med bacon og pistasjnøtter

Den er enkel å lage og den smaker nydelig! En kremet brokkolisalat passer like godt alene til lunsj eller som tilbehør til middagen. Under ser du oppskrift og fremgangsmåte.


4 porsjoner

50 g pistasjnøtter

120 g tørrsaltet bacon, delt i småbiter

1 dl gresk yoghurt

1 fedd hvitløk, finhakket

2 ss kaldpresset olivenolje

1/2 ts salt

1 ts svart pepper

1 brokkoli, delt i småbiter

2 reddiker, skåret i tynne skiver

3 ss tranebær, finhakket

brokkolisalat med bacon
Brokkolisalat med bacon:

Nydelig lunsj eller perfekt som tilbehør!

© Tove K. Breistein

Slik gjør du:

  1. Rist pistasjnøttene i en tørr stekepanne til de har fått litt farge, og sett dem til side.
  2. Stek baconbitene i stekepannen og legg dem over på kjøkkenpapir slik at de blir sprø.
  3. Ha yoghurten i en serveringsbolle sammen med hvitløk. Rør inn salt, olje og pepper.
  4. Bland inn brokkoli, reddik og tranebær.
  5. Bøand innmesteparten av baconbitene og pistasjnøttene, men gjem litt til pynt.
  6. Dryss litt baconbiter og pistasjnøtter over like før servering.


Variasjon: Bruk spekeskinke istedenfor bacon, og eple eller melon istedenfor tranebær. Ønsker du en vegetarsalat, kan du erstatte bacon med biter av avokado og ristede valnøtter.

Vil du vite mer om lavkarbo? Her er tipsene og oppskriftene du trenger!

Tips: Har du ikke tranebær, kan også rosiner være vel så godt!

bok lavkarbo
Bok om lavkarbo:

Oppskriften på brokkolisalat er hentet fra boken "Lavkarbo for alle", Cappelen Damm.

© Cappelen Damm

Kanskje er du også interessert i...