3 eltefrie brød du må smake!

Eltefri bakst gir luftige brød med knasende skorpe og lang holdbarhet.

15. mars 2016 av Martine Haug Nysether
Eltefrie brødoppskrifter er midt i blinken for deg som verken har verdens beste bakeri i nabolaget, vedfyrt brødovn, eller masse tid til å elte deig.
 
– Eltefrie grytebrød er fantastisk, fordi det er stort sett umulig å mislykkes. Selv uerfarne bakere og eldre barn kan bake disse brødene, forteller kokebokforfatter Kristen Skaarup. 
 
Den danske matelskeren har skrevet mer enn 25 vegetariske kokebøker og var egentlig skepstisk til å gi ut en bok om brød – fordi hun aldri har kunnet bake. Men så ga hun det et forsøk og ble hektet på eltefri bakst.
 
– Det er superenkelt å bake slike brød. Deien skal bare røres sammen, heve natten over og deretter i en glohet gryte, sier Skaarup og legger til:
 
– Smaken er fantastisk, fordi den glovarme gryten gir en knasende skorpe, rundt et luftig brød med store lufthuller.

Saftig bakst

Vi har plukket ut våre favoritter fra Kirstens eltefrie oppskrifter:

Kanskje er du også interessert i...