tips til kakebaking
Kaker til alle anledninger -

Det er gøy å sette sammen sine egne kaker! Disse ti tipsene vil gjøre det enda enklere.

© Getty Images

10 smarte tips til kakebakingen

Vår og sommer er høytid for fest og sammenkomster, og det bakes som aldri før! Her er ti smarte tips som gjør kakebakingen både lettere og morsommere!

3. mai 2018 av Trine Wang

– Da jeg startet som programleder for Kakekrigen i 2013, kunne jeg ikke bake, forteller programlederen for serien, Fridtjof Nilsen. 

– Jeg har alltid vært glad i å spise kaker, og både lukten og smaken vekker mange gode minner, men selve bakeprosessen har alltid vært mystisk og vanskelig, forteller han. 

Siden oppstarten av serien har det blitt bakt mer enn 1300 kaker, og Nilsen har ikke bare fulgt med på hvordan alle har blitt laget, han har smakt på hver eneste én av dem. Han er nå aktuell med boken "Mine favoritter fra Kakekrigen", og her er hans tips som gjør kakebakingen lettere.

De 10 bakebud:

1. 

Smak på tingene du lager. Det er egentlig ikke noe som er viktigere enn det, for ellers jobber du i blinde. Bruk gode råvarer som du behandler med respekt, så kommer de til å sørge for at du får fantastiske smaker i retur.

2. 

Ta én prosess av gangen. Gjør du alt i riktig rekkefølge, blir det enklere og morsommere å bake.

tips til kakebaking
Rydd underveis!

Det er lettere å lage både kaker og mat når det er ryddig på plassen der du jobber. Så rydd unna litt etter litt.

© Getty Images

3. 

Ha det ryddig rundt deg når du baker, da blir alt mye lettere. Det tar litt tid å rydde, men det er ingenting i forhold til hvor lag tid det tar å lage sitronkremen en gang til når den brenner seg fordi du ikke finner slikkepotten i alt rotet.

4. 

Ikke gå fra gryta eller kjøkkenmaskinen. Det tar ofte bare noen sekunder fra en krem er helt perfekt til den plutselig er overpisket, så det gjelder å følge med.

5. 

Man kan kjøpe mange ferdigproduserte ingredienser, men det er alltid morsommere å lage det selv. Da vet du hva som er i kaka, og det du lager selv, smaker alltid bedre.

tips til kakebaking
Følg oppskriften!

Det kan lønne seg å ta riktige mål, så slipper man slurvete feil og dårlige smakskombinasjoner.

© Getty Images

6. 

Vær nøye når du måler opp ingrediensene. Det skal ikke mye til før det blir feil, så det lønner seg å ikke slurve. 

7. 

Pass på råvarenes temperatur. Baking er mye kjemi, og da har temperatur alt å si for om du skal lykkes.

8. 

Når du skal varme noe med vannbad, er det viktig at du bruker en bolle av enten glass eller stål. 

kreativ kakebaking
Kreativ kakebaking!

Eksperimenter med smaker, farger og pynt. Da blir kakene enda mer personlige og ikke minst morsommere å lage! 

© Getty Images

9.

Det er lurt å bake de aller fleste kaker dagen før de skal serveres. Da setter de seg fint i kjøleskapet og smakene kommer bedre fram. Vent gjerne med å pynte til de skal serveres.

10. 

 Eksperimenter og kos deg med bakinga. Det er gøy å sette sammen sine egne kaker! Lek med teksturer, smaker og pynt.

bok Mine favoritter fra kakekrigen
Bokaktuell Fridtjof Nilsen:

I boken "Mine favoritter fra Kakekrigen" har programlederen samlet sine 35 favorittoppskrifter fra tv-seriens seks første sesonger, i tillegg til smarte tips og triks.

© Cappelen Damm

Kanskje er du også interessert i...