© tara.no

TV-serier svekker forholdet

Og nei, det er ikke fotball-VM sin skyld.

16. juni 2014 av Maria Lillebo Aavatsmark

Nå er det slått fast at TV-serier svekker forholdet. Ikke fordi kvinnene ser for mye "Downton Abbey" eller mannen for mye fotball, men fordi man kan få et falskt bilde av hva et forhold skal være.

Resultatene stammer fra en forskningsstudie gjort ved Albion University i Michigan der forskere har studert effekten TV-titting har på forhold, ifølge Forskning.no.

390 ektepar deltok i studien, og svarte på spørsmål om forholdet sitt. Desto mer de anså de romantiske forholdene i TV-serier som realistiske, desto flere negative sider listet de opp om sitt eget forhold.

- Vi fant at folk som trodde på portrettene på TV, faktisk var mindre bundet til ektefellen. De oppgav også alternativer til ektefellen som de følte seg tiltrukket av, sier en av forskerne, Jeremy Osborne.

- Jeg håper at forskningen vår kan bidra til at folk tar en god titt på sitt eget forhold, så godt som andres, og spør seg: Hvor realistisk er mine forventninger til partneren min, og hvor kommer disse forventningene fra? sier Osborne i en pressemelding fra universitetet.

Forskerne sier ikke om studien har tatt høyde for om det var andre faktorer som gjorde at deltakerne følte at forholdet kostet dem mye. Lite sies også om mekanismen kan ha vært motsatt; at de som er misfornøyde med forholdet sitt kanskje tror mer på TV-romantikk enn andre.

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...