Tara Smak nr 5

Friske sensommersalater, saftige kaker, sunne supersmoothies, moderne sylting og safting, sesongens soppretter og norsk tapas.

27. juli 2012 av Marthe Reienes

Sensommersalater

© tara.no

Salat med grillet paprika, perlebygg, mozzarella og kapers

Akkurat nå er utvalget hos grønnsaks- og torghandlerne ekstra spennende. Gå på oppdagelsesferd og fyll opp handlekurven med flotte farger og friske smaker til sensommerens beste salater!

 

Høyt henger de ...

© tara.no

Morellpavlova

Et som er søtt, et som er bløtt, et som er rosenrødt - søte moreller og sure kirsebær liver opp både hager og grønnsaksdiskene akkurat nå. De sure kirsebærene er det mest smak i når vi bruker dem i matlagningen. De søte morellene kan du nyte akkurat som de er eller som pynt på kaker og i desserter.

 

Middelhavets nyanser

© tara.no

Skåler og salatbestikk i bambus fra Åhléns.

Omgi deg med sommerfargene grønt og turkis og la tankene vandre til sol og sjøgrønt hav.

 

Boblenes mester

© tara.no

Champagneekspert Richard Juhlin

Han smaker på 70 champagner i uken og kan skille dem fra hverandre i blinde. Richard Juhlin utfordrer oss til å dvele lenger ved opplevelser rundt duft og smak. Du rekker mye på 20 sekunder!

 

Sopplykke

© tara.no

Pizza med sopp, hvit geitost og fiken

Sopp setter smak på maten som ingenting annet. Skynd deg å få dem i hus - enten fra skogen eller butikken - og bruk dem i matlagningen nå eller senere.

 

Tapas på norsk

© tara.no

Puré av jordskokk med rømme og sprøstekt fenalår

Kjært barn har mange navn: tapas i Spania, antipasti i Italia, meze i Hellas. hors d'oevres i Frankrike og mukabalatt i Marokko - fingermat er på alles lepper. I Tara Smak byr vi på 9 herlige munnfuller bygget på norske råvarer - de vil garantert imponere, for borte er bra, men hjemme er aller best!

 

Sylting og safting for de dristige

© tara.no

Blåbærsyltetøy med punsj

Vær lur og ta vare på alle de herlige bærene og fruktene som finnes nå. I stedet for å bare røre sammen sesongens bær, utfordrer vi deg til å prøve noe nytt som du kan nyte utover høsten og vinteren. Hva med å lage eplesaft med smak av lime og ingefær eller blåbærsyltetøy med et sting av likør?

 

- Jeg belønner meg selv med mat

© tara.no

Unni Lindell liker å være vertinne

- Å lage mat er litt som å skrive krim: Man har mange ingredienser, det er kaos i begynnelsen, man krydrer litt underveis og så rydder man opp mot slutten, sier forfatter Unni Lindell.

 

Verdens beste matpakke

© tara.no

Matjournalist og kokebokforfatter Susanne Kaluza

Spiser du grovbrød med brunost til lunsj hver dag? Det behøver du slett ikke, ifølge Susanne Kaluza. Matjournalisten har nettopp gitt ut kokebok med kreativ nistemat fra hele verden. Bare fantasien setter en stopper for hva du kan fylle både din egen og barnas matboks med.

 

Spiselige kunstverk

© tara.no

Muffins med kandiserte blomster

Fiona Cairns er konditor med Michelin-stjerne og kvinnen bak bryllupskaken til prins William og Kate i 2011. I Tara Smak får du oppskriftene på hvordan du kan lage dine egne kongelige kunstverk - som er like tilfredsstillende for ganen som for øyet.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...