© tara.no

Tara Smak nr. 3

Vi serverer snitter, grillmat og sushi. Møt tv-kokkene Ole Martin Alfsen og danske Claus Meyer, og få sjefskokk Kari Innerås private oppskrifter. I tillegg kan du kose deg med finservisets historie og syndig gode kaker.

24. mars 2012 av Marit Lien

Vårlig variasjon

© tara.no

Honning- og timianglaserte gulrøtter.

Våren er en tid for lett og sunn mat, og hva passer vel bedre enn å bruke naturens egne råvarer? Gjør gjerne litt ekstra ut av grønnsakene - slik vi har gjort i Tara Smak nr. 3.

Terrassefest á la Italia

© tara.no

Velkomstdrink med bobler.

Etter en lang dag innendørs finnes det ingenting bedre enn å åpne opp terrassedøren, nyte våren, og dele et fantastisk måltid sammen med gode venner. Alle rettene i Tara Smak nr. 3 tilfører dessuten middagen litt ekstra smak av sol og varme. Få meny på velkomstdrink, antipasti, tomatsuppe, ravioli, biff diavola, fersken og rabarbrais.

Mat for meg og deg

© tara.no

OL-vinner og sjefskokk Kari Innerå deler sine private oppskrifter.

Sjefskokk Kari Innerå har tatt med seg mattradisjonene fra Nord-Norge og forvandlet dem til urban restaurantmat på Cru Vin & Kjøkken. Men hva spiser kokken selv etter stengetid? I Tara Smak nr. 3 deler hun oppskriftene sine med deg.

4 råvarer til 8 middager

© tara.no

Gravlaks med stuede poteter og syltet rødløk.

Tiden er dyrbar i en hektisk hverdag, og derfor lager vi opp dobbel posjon av kjøttdeig, kylling, gravlaks og svinestek på dag en - og lager restefest på 1-2-3 av råvarene dagen etter. Alle disse oppskriftene i Tara Smak nr. 3 er kaloriberegnet.

Opplev Claus Meyers København

© tara.no

Claus Meyer er medeier i ca. 20 serveringssteder og matprodusenter.

Danske Claus Meyer (47) er kjent som tv-kokk, restaurantgründer, forfatter, trendsetter og foredragsholder. Merkevaren det nordiske kjøkken er bare ett av hans mange geniale påfunn, for han er blant annet hovedeier i Noma; restauranten som i fjor ble kåret til verdens beste, og han har produsert sitt eget vareutvalg. I Tara Smak får du denne gangen en guide til Claus Meyers København.

Rålekkert

© tara.no

Sushi på hjemmebane.

Taco og pizza har måttet vike plass for det aller råeste på matfronten; nå er det sushi som gjelder. - Sushi er som små, spiselige kunstverk, sier matstylist og -entusiast Paul Løwe. Han er aktuell med en kokebok om disse japanske fristelsene.

Snitter de luxe

© tara.no

Snitter med porsjerte vaktelegg, ørretrogn og asparges.

Retromat er trendy, og det gjelder i høyeste grad også de klassiske snittene. I Tara Smak serveres det nå en luksusvariant av snittene som er den perfekte gjestemat til vårens selskapeligheter.

- Slik blir du en god vert

© tara.no

Tv-kokk Ole Martin Alfsen.

Ole Martin Alfsen fra 4-stjerners middag blir utrolig takknemlig når noen tør å invitere ham hjem på middag. - Man skal være høflig som vert, men man skal oppføre seg som gjest også, sier Alfsen.

Finserviset går kjøkkenveien

© tara.no

Hverdagsserviset er langt finere enn før.

Storhetstiden for finserviset er langt fra over. Men nå har det flyttet inn på kjøkkenet, og gammelt arvegods skal aller helst få en moderne tvist.

Hot og godt med grillkull og krydder

© tara.no

Helgrillet meksikansk kylling med røkt chili og mangosalat.

Endelig er grillsesongen her, og med de spennende rettene vi serverer i Tara Smak nå er du ikke avhengig av varmen fra solen for å nyte et godt grillmåltid. I nr. 3 er nemlig maten tettpakket med varme fra krydder og søt, eksotisk frukt.

Syndig godt

© tara.no

Pavlova.

Den ultimate festkaken er saftig, syndig god og herlig kremete, og i Tara Smak nr. 3 får du uimotståelige kaker med krem, marengs, sjokolade, is og bær som hever sesongens fester til nye høyder.

I tillegg får du i denne utgaven av Tara Smak også spiselige blomster, kjøkkeninteriør, en smak av Norge, forrett på masterchef-vis, rabarbra, vårens viner, og mye mer.
Vel bekomme!

Klikk her for å abonnere på Tara Smak.

© tara.no

 


 


Seneste

Kanskje er du også interessert i...