© tara.no

Tara Smak nr. 2

I siste Tara Smak spirer og gror det. Vi byr på jordomseiling i en gryte, asiatisk fest, mer saus til folket, lavkarbo til hele familien, sort gull og syndige ostekaker.

7. februar 2012 av Marit Lien

La det spire og gro

© tara.no

Det er billig å dyrke egne spirer og groer, og i tillegg er det sunt å spise og tilfører mange retter en frisk smak av vår. Dryss litt spirer over salaten, topp pizzaen med en håndfull, og ha dem i omeletten eller smaksett smøret med dem.
I Tara Smak nr. 2 får du tips til dyrking og gode oppskrifter.

Verden rundt i en gryte

© tara.no

Når en matentusiast drar på tur så er maten like viktig som destinasjonen. Men til Tara Smaks reise behøver du ikke pakke kofferten - her er det bare å finne fram en gryte for å ta en kulinarisk jordomseiling hjemme på ditt eget kjøkken.

Asiatisk fest

© tara.no

Bill Granger er australsk superkokk, kokebokforfatter og innehaver av den nyåpnede hippe restauranten Granger & Co i London. Han har tapt sitt hjerte til asiatisk kokekunst, og ved å prøve rettene hans håper han du skal gjøre det samme.

Mirakelet fra Barentshavet

© tara.no

Skreien er Norges svar på franskmennenes Beaujolais nouveau; en etterlengtet smaksopplevelse. For når den gyteklare torsken svømmer inn til Lofoten for å parre seg, så krysser en hel nasjon fingrene for at årets skrei er feit og fin - for fram til april er det tid for både lekmann og kokker å kokkelere med en av verdens beste råvarer. Og Tara Smak gir deg oppskriftene.

Mer saus til folket

© tara.no

En god saus er prikken over i-en som kan gjøre et måltid bedre. Sausen kan være både sunn og deilig, og den trenger ikke å gi deg dårlig samvittighet.

Lavkarbomat til hele familien

© tara.no

Kokken Per Lauritz Lien har tidligere jobbet med både Fedon Lindberg og Sofie Hexeberg, og nå har han laget kokebok om lavkarbomat som passer til hele familien. Han mener nøkkelen til et fornuftig kosthold ligger i enkle, raske og balanserte retter. Og Tara Smak gir deg noen av oppskriftene.

Det sorte gullet

© tara.no

Colombianske kaffebønder har aldri kunnet konkurrere på pris. I stedet går de inn for å dyrke verdens beste kaffe.

Nasjonalromantikk, takk!

© tara.no

Matentusiast Arne Hjeltnes gleder seg over nordmenns voksende interesse for lokalprodusert mat, men han synes at flere burde bytte ut fredags-tacoen med en saltbakt piggvar i ny og ne.

Lammestek

© tara.no

Norske lam er, med sin smak av fjell og norsk natur, i verdensklasse. Tara Smak viser deg trinn for trinn hvordan du lager påskens og vårens saftigste lammestek med nytt tilbehør - alt i en og samme ovnsform.

1 boks - mange muligheter

© tara.no

Det er ingen grunn til å rynke på nesen av hermetiske tomater. Tara Smak sier ja takk til hermetikk, og gir deg 5 supre oppskrifter basert på en tomatboks.

Franske fristelser

© tara.no

Det er lekkert og sofistikert - og ikke nødvendigvis komplisert å lage. Tara Smak gir deg créme brûlée, croissanter, helstekt kylling, bønnesalat, landpaté, og løksuppe.

Fest på budsjett

© tara.no

Ikke la et trangt budsjett sette en stopper for koselige gjestemiddager. Tara Smak gir deg en festmeny som ikke koster flesk.

Syndige ostekaker

© tara.no

Ostekaken har alltid vært en favoritt til både kaffekosen og de store festene. I Tara Smak nr. 2 lar vi skivet kiwi og bringebærlokk ligge, og tar ostekaken er skritt videre med smaker av hvit og mørk sjokolade, kransekakemasse, og bær og eksotiske frukter.

Fryd og fristelser i Sandnes

© tara.no

Søstrene Rostrup i Sandnes.

Mange Sandnes-boere takker søstrene Cecilie Rostrup Johnsen og Linda Rostrup Johnsen og deres velduftene oste- og kaffebutikk Rostrup Ost & Kaffi for at det ble liv i gågata igjen.

I tillegg byr Tara Smak nr. 2 på mye mer deilig stoff. Kos deg!

© tara.no

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...