© tara.no

Tara Smak 3/11: Bak cupcakes

Bak vidunderlige cupkakes og duftende eplebakst. Vi gir deg sunne juice og høstens beste lammeretter.

18. juli 2011 av Marit Lien

Ta en tur i eplehagen

© tara.no

Duftende eplekrans.

Fra midten av august starter eplesesongen, og norske hager byr på en overflod av saftige epler du kan spise rett fra trærne. Men bruk dem gjerne i maten også - de lekre godsakene kan anvendes på mange fristende måter. Tara Smak har oppskriftene.

Deilig kylling hele uken

© tara.no

Indisk kyllingcurry.

Kylling er et godt utgangspunkt for all verdens smaker. La deg friste av Tara Smaks enkle hverdagsretter med inspirasjon fra alle verdens hjørner.

Juice og smoothies

© tara.no

Ikke la deg skremme av blandingen spinat, rødbete og grapefrukt.

Mangler du energi? Blir du lett forkjølet? Eller er du sugen på en runde avgiftning etter sommernes kulinariske gleder? Tara Smak gir deg juice som styrker immunforsvaret, juice som virker avgiftende, og juice som bedrer fordøyelsen.

I motsetning til juice inneholder en smoothie fruktkjøtt og grønnsaksfiber ettersom den er kjørt i mikseren. Den metter, og gir energi og påfyll av vitaminer og antioksidanter. Og tilsetter du yoghurt eller soyamelk blir den et helt lite mellommåltid.

Middag på en halvtime fra Gordon Ramsey

© tara.no

Kyllingsuppe med pasta og erter.

Tara Smak og Gordon Ramsey gir deg 6 sunne middager som passer utmerket i hverdagen. De er alle raske å tilberede, fulle av smak, og med lav GI.

Svinet fra eikeskogen

© tara.no

Juan Delgado tar duftprøve av skinken.

At slettelandet på høsten er brunsvidd etter en het sommer spiller liten rolle for de mørke grisene som flokker seg mellom eiketrærne. De spiser seg feite på nøtter. Slik starter historien om en av verdens beste spekekskinker.

Plukk og nyt

© tara.no

Minipizza med kantareller. Utrolig godt.

Skogens gull blir kantarellene kalt, og man føler seg rik etter en vellykket sopptur. Nyt dem her og nå, til biffen, på pizzaen eller i pastaen. Eller gjem på soppen og nyt den til vinteren; nedlagt på glass i en krydret lake.

Sylte- og saftetid

© tara.no

Stikkelsbærsaft med honning.

Nå bugner trær og busker av frukt og bær, så pass på å fylle opp spiskammeret før vinteren kommer. Kombiner bringebær og nektariner, krydre syltetøyet med ingefær, eller lag en herlig gelé med rosenblader.

Eltefritt brød

© tara.no

Rugbrød.

Brød som smaker helt himmelsk, og som ser ut som det kommer rett ut av ovnen på bakeriet, er faktisk enkle å bake. Ifølge opphavsmannen til bakemetoden, den New York-baserte bakeren Jim Lahey, er dte så enkelt at selv et barn kan klare det.

Cajunkrydret krepsefest

© tara.no

Varm kreps gir god sensommerstemning.

Kulørte lykter i trærne, avispapir på bordet og herlige, glovarme kreps. Be venner på krepsefest med en litt annerledes vri. Rustikt og krydret - akkurat slik som cajunkjøkkenet skal være.

Høstens beste lammeretter

© tara.no

29. september er fårikålens dag.

Høsten står ugjenkallelig for døren, og vi feirer den med et knippe velsmakende lammeretter. Nå er det på tide å samle familie og venner rundt bordet, tenne stearinlysene og nyte fellesskapet og maten. Tara Smak kan friste med alt fra indiske kjøttboller til den klassiske fårikålen.

Cupcakes - vidunderlige munnfuller

© tara.no

De er akkurat passe store og en herlig blanding av søtt, godt og syndig. En fryd for øyet og en fryd for ganen. En cupcake kan nytes for seg selv, men passer like perfekt ved store anledninger. Spørsmålet er bare: Hvordan lager du den perfekte cupcaken? Prøv noen av Paul Løwes favoritter i Tara Smak nr. 3.

I tillegg gir Tara Smak nr. 3 deg tid for te, kalkunrull med polkabeter, fransk grønnsaksrett med urter, bondebønner - en ukjent delikastesse, vintips, folkeskikk fra Toppen Bech, Fiskehallen i Trondheim, og mye mer.

© tara.no

 

 

 

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...