Slik bruker du Instagram

Lei av å høre om "Insta" og hashtags uten å være med på moroa? Se hvordan du kommer i gang med Instagram!

21. mai 2015 av Siri Høstmælingen

Instagram er en sosial bildedelingstjeneste som er blitt superpopulær. Hvorfor? Fordi det kvadratiske formatet og de ulike filtrene du bruke på bildene dine, får halvdårlige mobilbilder til å se ut som kunstverk. 

Kom i gang med Instagram nå! Følg de enkle punktene under:

1. Du må ha en smarttelefon og nettilgang (wi-fi eller mobilnett/3G)

2. Gå i App store på mobilen og last ned gratis-appen Instagram.

3. Lag deg en profil med bilde og brukernavn. I begynnelsen kan det være smart å ha en lukket profil. Det vil si at du først må godkjenne alle som vil følge deg/se bildene dine.

4. Instagram lar deg velge om du vil ta et bilde med deres app, eller hente opp et bilde fra albumet ditt, som du allerede har tatt med kameramobilen. Vi anbefaler det siste, da er du garantert å beholde også originalbildet.

 

5. Instagrambilder er alltid kvadratiske. Appen lar deg velge bildeutsnitt på bilder du henter fra albumet ditt.

 

6. Velg et filter.

7. Før du publiserer bildet i Instagram-feeden din (Instagram-albumet tilknyttet din profil, som følgerne dine kan se), har du flere muligheter til å legge til informasjon: Skriv en kort bildetekst eller emoji, legg til sted eller personer, velg om du samtidig vil publisere bilde på Facebook, etc.

8. I kommentarfeltet er det også vanlig å hashtagge. Sett tegnet # foran et ord som beskriver innholdet i bildet ditt, og det blir søkbart for andre som leter etter lignende innhold. Generelle hashtagger er bra hvis du vil ha mange følgere. 

 

Vil du ta en sniktitt på Instagram før du laster ned app-en, kan du se på nettsiden iconosquare.com, som lar deg utforske Instagram-universet uten selv å ha profil. Søk på brukernavn (f. eks @taramagasin) eller hashtagger, (f.eks #tarasmak") for å se hva andre har publisert via Instagram.

Følg Tara på Instagram her

 

Kanskje er du også interessert i...